Big brother

Så ska skandalsåpan ”Big brother” räddas

Av: 

Natalie Demirian

TV

Nöjesbladet avslöjar: Förändringarna inför nya säsongen

Snart är ”Big Brother” tillbaka.

Efter senaste säsongens skandaler görs nu flera förändringar i skandalsåpan, kan Nöjesbladet avslöja.

– Vi har utvecklat programmet för att bli ännu bättre i sin genre, säger programdirektören Axel Eriksson.

Den senaste säsongen av ”Big Brother” innehöll en hel del skandaler.

Mest uppmärksammat och föremål för intensiva diskussioner var när två manliga deltagare försökte övertala en kvinna att utföra oralsex på dem. Männen diskades och misstänktes för grovt sexuellt tvång, men förundersökningen lades ner. En av dem hade också knuffat ner en kvinnlig deltagare, lagt hela sin tyngd över henne och försökt tjata henne till sex trots att hon sade nej.

Snart är det dags för tio nya deltagare att gå in i ”Big Brother”-huset och Adam Alsing kommer i vanlig ordning att leda programmet.

Flera förändringar

Men i övrigt kommer flera förändringar märkas av i den kommande säsongen.

– Vi gör det för att leverera ännu bättre underhållning till tittarna, kort och gott. ”Big Brother” är ett av världens största tv-format med stora möjligheter och vi strävar alltid efter att skapa innehåll som överraskar, säger Axel Eriksson, programdirektör för lokalproduktioner på Discovery Networks Sweden.

Castingen ser annorlunda ut från tidigare år. Vissa av deltagarna har sökt till ett program som kallades ”projekt X”. Först när de sökande kom till intervju fick de reda på att de sökt till ”Big Brother Maktspelet”, skandalsåpans nya namn.

Det kommer det att vara tydligare fokus på tävlingen och det sociala experimentet. Varje vecka utses en spelare till maktspelare.

Många skandaler

Utöver sexskandalen kastades en annan deltagare ut förra säsongen efter att han lagt en narkotikaklassad tablett i en kvinnlig deltagares kaffe. I ett annat avsnitt under ett fängelsetema där deltagarna var uppdelade i ”fångar” och ”fångväktare” där ”fångarna" var tvungna att lyda sina ”vakter” uppmanades det till sex.

Det blev många skandaler förra året, är det här lite av ett sätt att lansera om programmet?

– Vi har tagit till oss av såväl kritik som önskemål, och utvecklat programmet för att bli ännu bättre i sin genre. Att alltid bli bättre är en ambition som genomsyrar alla våra program – så det är egentligen inget som är unikt för Big Brother, säger Axel Eriksson.

I år kommer det att finnas människor i olika åldrar, med olika yrken och bakgrundshistorier i huset. Bland de sökande finns till exempel poliser, militärer, transpersoner – och även sökande som i vardagen lever i kärnfamiljsförhållanden.

Programmet får premiär i Kanal 11 den 11 oktober klockan 21:00 och kan då följas dygnet runt på webben.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen i ”Ex on the beach”

ÄMNEN I ARTIKELN

Big brother