Tv-serier

Fyra rysliga tv-serier att streama till halloween

Av: 

Karolina Fjellborg

”Castle Rock”, ”Marianne”, ”The terror: Infamy” och ”Besatt”.
”Castle Rock”, ”Marianne”, ”The terror: Infamy” och ”Besatt”.

TV

Sköterskan från helvetet, Frankrikes läskigaste tant, en skrämmande historielektion och mystiska mord.

Här är fyra färska, kusliga tv-serier att streama lagom till halloween.

Castle Rock


Stephen King-lovers, nu har den andra säsongen av antologiserien som utspelar sig i skräckmästarens fiktiva Maine-stad Castle Rock, och spinner vidare på hans figurer, teman och stämningar, börjat på en andra säsong. Som känns snäppet vassare än den första. Det finns mängder av kopplingar att göra för fantaster, men den mest uppenbara inspirationskällan är ”Lida”. Lizzy Caplan är fenomenalt obehaglig som en yngre version av Annie Wilkes – sköterskan som Kathy Bates gjorde ikonisk i filmen från 1990. Även Tim Robbins, för alltid förknippad med King-klassikern ”Nyckeln till frihet”, är mycket sevärd. Lovande.
HBO Nordic


Marianne


Det läskigaste jag vet just nu. ”The haunting of Hill House” (som du absolut måste se om du inte redan har gjort det) är den bästa, vackraste och sorgsnaste skräckserie Netflix har gjort – men franska ”Marianne”, som släpptes fredag den 13:e september, är otäckare. Om en ung skräckförfattarinna (Victoire Du Bois) som har förvandlat sin barndoms mardrömmar till en framgångsrik bokserie, men nu upptäcker att den onda häxan Marianne, som hon skrivit om, inte alls är en mardröm utan i allra högsta grad verklig. Mireille Herbstmeyer har ett ansikte som kan skrämma slag på vem som helst, och här finns scener som skärrar på djupet.
Netflix


The terror: Infamy


AMC:s antologiserie ”The terror”, som blandar skräck och historia, håller enormt hög kvalitet. Den första säsongen, som kom förra året och handlade om den olycksaliga Franklinexpeditionen, var ett rent mästerverk. Den andra, som har undertiteln ”Infamy” och utspelar sig under andra världskriget, är inte riktigt lika omedelbart drabbande men också den mycket sevärd. En kuslig spökhistoria inspirerad av japansk folktro, men framför allt en mörk historielektion kring hur USA behandlade sin japanskättade befolkning efter attacken mot Pearl Harbour.
Amazon Prime Video


Besatt


Den som inte vill ha renodlad skräck utan bara något lagom läskigt till halloween kan testa det här sprillans nya norska Viaplay-originalet, som har premiär den 31 oktober. Ett kriminaldrama där något övernaturligt verkar vara i görningen, som börjar med att fyra invandrarkillar hittas döda på botten av en tom simbassäng. Anders Danielsen Lie och Anders Baasmo Christiansen spelar poliserna som utreder fallet. Efter att bara ha sett ett par avsnitt vet jag inte riktigt vart detta är på väg – men jag är nyfiken.
Viaplay


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Oktoberfest! 15 tv-serier som gör hösten härligare

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Halloween

Netflix

Stephen King

Viaplay