Veckans streamingtips

Snyggaste gangsterserien, 80-talsporr och häftig fantasyvärld

Av: 

Karolina Fjellborg

”Peaky Blinders”, ”The Deuce” och ”Carnival Row”.
”Peaky Blinders”, ”The Deuce” och ”Carnival Row”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Vrålsnygga ”Peaky Blinders” är tillbaka, porrdramat ”The Deuce” rundar av och ”Carnival Row” blandar fantasy, kärlek, mord och politik.

Peaky Blinders


Steven Knights utomordentliga gangsterserie om Birmingham-familjen Shelby under åren mellan två världskrig, är tillbaka med en femte säsong – och som vanligt är det hela så elegant att man får dåndimpen. Kanske har ”Peaky Blinders” till och med aldrig varit snyggare än just nu. De nya avsnitten tar sin början i oktober 1929, och kretsar bland annat kring Wall Street-kraschen och Tommy Shelbys (Cillian Murphy) nya karriär som Labour-politiker, som innebär en ny, minerad spelplan med helt nya regler och nya sorters fiender. En av dem är verklighetens Oswald Mosley (Sam Claflin), som grundade British Union of Fascists.
C More. Säsongspremiär i dag


The Deuce


Nu är det dags att sätta tänderna i den tredje och sista omgången av George Pelecanos och David Simons härligt sjabbiga New York-skildring ”The Deuce”, om den amerikanska porrindustrins gyllene år. De två första säsongerna utspelade sig på 70-talet, men när vi nu får återse tvillingbröderna Vincent och Frankie Martino (James Franco), Eileen "Candy" Merrell (Maggie Gyllenhaal) och de andra karaktärerna som huserar längs den legendariska 42:a gatan, är 80-talet i full sving och VHS-kassetterna tar världen med storm. Men aidskrisen, crackepidemin och haussen på fastighetsmarknaden är på väg att sätta p för festen.
HBO Nordic. Säsongspremiär på tisdag


Carnival Row


Orlando Bloom spelar polisen Rycroft Philostrate och Cara Delevingne älvan Vignette Stonemoss i Amazons ”Carnival Row”. En fantasyserie i urban miljö, som har tydliga politiska undertoner (kring flyktingkris, intolerans, imperialism och så vidare) men också är både ett mordmysterium och en kärlekshistoria (tänk Sherlock Holmes ligger med Tingeling). Jag är långt ifrån såld, och att Amazon förnyade serien för en andra säsong redan före premiären känns förhastat, men ”Carnival Row” är trots sina brister värd att kolla in, tack vare häftigt och visuellt mustigt världsbygge.
Amazon Prime Video


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!


Publisert:

LÄS VIDARE

Ny svensk miniserie, globaliserade gangstrar och japansk filmskatt

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Tv-serier

James Franco

Orlando Bloom

HBO Max (tidigare HBO Nordic)