Så blir Vince Gilligans nya tv-serie efter ”Better call Saul”

Apple TV + har köpt två säsonger – Rhea Seehorn får huvudrollen

Vince Gilligan, Rhea Seehorn, Bob Odenkirk, Michael Mando, Patrick Fabian, Peter Gould and Jonathan Banks på premiär för ”Better call Saul”.
Vince Gilligan, Rhea Seehorn, Bob Odenkirk, Michael Mando, Patrick Fabian, Peter Gould and Jonathan Banks på premiär för ”Better call Saul”.

”Better call Saul” gick i graven i somras.

Sedan dess har tv-bolagen haft huggsexa om vem som ska få lägga vantarna på skaparen Vince Gilligans nästa serie.

Nu är det klart att Apple TV+ köpt två säsonger – och att Rhea Seehorn får huvudrollen.

Den nya tv-serien, som ännu är namnlös, innebär att Vince Gilligan, 55, lämnar narkotikan och kriminaliteten som präglat både ”Breaking bad” och ”Better call Saul”, skriver Deadline.

I stället har den jämförts med övernaturliga klassikern ”The twilight zone”, med en handling baserad i verkligheten men med en oväntad vändning.

”Vem är mer heroisk än den briljanta Rhea Seehorn?”

Däremot plockar han med sig Rhea Seehorn, 50, som spelar stjärnjuristen Kim Wexler i ”Better call Saul”, till sin nya storsatsning. I år nominerades hon till en Emmy för den rollen.

– Efter femton år tänkte jag att det var dags att ta en paus från att skriva om antihjältar...och vem är mer heroisk än den briljanta Rhea Seehorn? Det är verkligen på tiden att hon får sin egen show, och jag har extrem tur som får arbeta med henne, säger Gilligan i ett uttalande.

Rhea Seehorn på Emmygalan 2022.
Rhea Seehorn på Emmygalan 2022.

Budkrig

Enligt Deadline har det varit ett budkrig mellan tv-kanaler för att få köpa Gilligans nya projekt. Förutom Apple TV+ sägs främst Amazon och AMC ha varit med i fajten.

När den nya serien väntas få premiär är ännu oklart.

Publisert:

LÄS VIDARE