Agatha Christie-rys, kostymmys och snårig politisk thriller

”ABC-morden”, ”Sjuksystrarna på Fredenslund” och ”Secret city”.
”ABC-morden”, ”Sjuksystrarna på Fredenslund” och ”Secret city”.

VECKANS STREAMINGTIPS ”ABC-morden”, ”Sjuksystrarna på Fredenslund” och ”Secret city”.

Agatha Christie: ABC-morden


Sarah Phelps, som tidigare bland annat har ansvarat för BBC:s ljuvliga Agatha Christie-filmatiseringar ”Och så var de bara en” och ”Huset på udden”, har tagit sig an ytterligare en av deckardrottningens klassiker. I tredelade ”ABC-morden”, som utspelar sig 1933, spelar John Malkovich en åldrande Hercule Poirot, som får otäcka brev från en mordisk avsändare som verkar ta livet av folk i alfabetisk ordning. Inte Phelps allra finaste, men en murrig och elegant mordgåta med härligt överdrivna birollsfigurer och ett intressant sidospår där Poirots förflutna utgör ett mysterium i sig. Ett givet val för regniga sommarkvällar.
TV4 Play. Premiär på söndag


Sjuksystrarna på Fredenslund


På söndag återkommer två sommarkvällsvänliga snällkostymserier med nya säsonger; ”Barnmorskan i East End” i SVT och ”Badhotellet” i TV4. Och den som känner för något nytt och mer i samma anda kollar med fördel in ”Sjuksystrarna på Fredenslund”. Ett stycke visserligen lite tandlös, men charmig och genomtrivsam dansk sjukhusnostalgi som tilldrar sig 1952, då sjuksköterskebristen i Danmark är så allvarlig att föreståndarinnan på Fredenslunds sjukhus har beslutat sig för att börja ta in manliga elever på utbildningen. Premiär i TV4 på onsdag, men hela säsong ett finns på TV4 Play redan nu.
TV4 Play


Secret city


Mord, lögner, politiska intriger, konspirationer, cyberattacker, spioneri och mörkläggningar. Den australiensiska politiska thrillern ”Secret city” – med Anna Torv (”Fringe”) i huvudrollen som en reporter som snubblar över en död kropp under en roddtur, och börjar nysta upp en smutsig härva i maktens korridorer i ett Canberra i kläm mellan Kina och USA – ser ut att kunna bli en av sommarens spänningshöjdare. En smart och otroligt intrikat (varje gång man blinkar riskerar man att missa något viktigt) historia, med kreativt elakt språkbruk och den formidabla Jacki Weaver i högform som skrupelfri politisk höjdare.
SVT Play. Premiär på onsdag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE