Tv-recensioner

Julmysig norsk romcom med Felix Sandman

Så bra är nya Netflix-serien ”Home for christmas”

Av: 

Karolina Fjellborg

”Home for christmas”.
”Home for christmas”.

TV

TV-RECENSION ”Home for christmas” må ha en fånig premiss. Men den är charmig och välspelad, med pittoreska vintermiljöer som tagna ur en julkalender.

Betyg: 3 av 5 plus
Home for christmas
Netflix
Av Miriam Larsen, Mattis Herman Nyquist, Julie Skaufel, Fredrik Høyer och Per-Olav Sørensen, med bl a Ida Elise Broch, Felix Sandman, Kingsford Siayor, Mads Sjøgård Pettersen, Ghita Nørby och Gabrielle Leithaug.


ROMANTISK DRAMAKOMEDI Efter ”Störst av allt” dyker Felix Sandman upp i ännu en Netflix-serie. Nämligen den norska romantiska dramakomedin ”Home for christmas”, eller ”Hjem til jul” som originaltiteln lyder, i vilken han spelar en ung, svensk kille som dejtar huvudpersonen Johanne.

Johanne är en 30-årig sjuksköterska, som är singel sedan tre år tillbaka, då hennes perfekta ex som hon fortfarande inte har kommit över dumpade henne. Hennes syskon är mitt uppe i småbarnsåren, och människor i hennes omgivning har lite för mycket åsikter om hur hon lever sitt liv, och förväntningar på att även hon ska bilda familj.

Under en familjemiddag rinner bägaren över, och Johanne hittar helt enkelt på att hon har träffat en partner.
Mindre enkelt blir det att nu faktiskt hitta en, att ta med hem till jul. Hon har 24 dagar på sig, och ett desperat dejtande, med höga toppar och djupa dalar, tar fart.

Humorn hittar för det mesta rätt, Ida Elise Broch är charmig och sympatisk i huvudrollen, och ”Home for christmas” är en överlag välspelad och framför allt mysig serie, med varm atmosfär, vintriga, juliga och pittoreska småstadsgator som tagna ur en julkalender, och ombonade innemiljöer.

Själva grundpremissen är visserligen onekligen fånig, men manusförfattarna löser det ganska snyggt med hjälp av en häftig döende dansk tant (Ghita Nørby), som säger kloka saker om livet utan man och barn, och en upplösning som så att säga både låter dem äta romcom-kakan och förkasta den.


”Home for christmas” har premiär på Netflix den 5 december.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!


Annons: Tips på Julklappar till julklappsspelet för under 100 kr | Aftonbladet
Publisert:

LÄS VIDARE

Julens bästa streaming – 30 nya filmer och tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-recensioner

Netflix

Tv-serier

Felix Sandman

Jul