Biggest loser

Gladiatorn tar över bantar-tv

Av: 

Natalie Demirian

TV

”Sjukt att inte reagera mot grov fetma”

Han är Prime i ”Gladiatorerna”. Nu tar Mikael Hollsten över som tränare i ”Biggest loser”.

– För mig så är det helt sjukt att vi inte reagerar hårdare mot en person med grov fetma, säger han.

Mikael Hollsten, 30, tar över som en av tränarna i ”Biggest loser” nu när Mårten Nylén lämnar programmet efter fyra säsonger.

– Långt innan jag själv var färdigutbildad pt så visste jag vem Mårten var. Jag har stor respekt för det han byggt upp och den han är i dag. Jag har dock alltid gjort saker på mitt eget sätt och ser väldigt få liknelser oss emellan, säger Mikael Hollsten.

Mikael Hollsten, mest känd som Prime i TV4:s ”Gladiatorerna”, bor sedan 2,5 år tillbaka i Los Angeles tillsammans med frun Emelie Hollsten. Han tränar bland annat Danny Saucedo, Filip Hammar och Gry Forssell och säger att det kändes ganska självklart att tacka ja till det nya jobbet.

”Grova missbrukare”

– Jag var i en punkt i livet där förståelse och att ge tillbaka var viktigt för mig. Jag hade länge känt att jag skulle göra saker lite annorlunda om jag fått chansen i ”Biggest loser”.

Vad kommer du att till­föra programmet?

– En attityd där jag inte räds prata om världen där utanför slottet. Många av deltagarna har ett grovt missbruk där deras drog marknadsförs dagligen i tv, på busskurer och i tunnelbanan. För mig så är det helt sjukt att vi inte reagerar hårdare mot en person med grov fetma. Hade det rört sig om en drog eller något så hade vi omyndighetsförklarat personen, kastat in den på rehab för att inte förlora henne.

– Här så väljer vi i stället att idiotförklara och låtsas som att problemet är att personen inte förstår skillnaden mellan en Snickers och en sallad. Så enkelt är det aldrig.

Kommentarer som ”Mums!” och ”Kommer att sitta bänkad för att titta på honom” väller in på sociala medier sedan det blev känt att du skulle vara med. Hur känns det?

– Jag har aldrig sett mig själv som snygg eller sexig men har och andra sidan inte haft dåligt självförtroende eller självkänsla. Det är klart man blir glad och självklart gladare än om de sagt ”men usch vilken ful jävel”.

– I slutändan så spelar det inte så stor roll och påverkar ingenting. Med det sagt så vill jag tacka för alla komplimanger i alla fall!

Den andra tränaren i programmet är, precis som förra säsongen, Sabina Dufberg.

”Biggest loser Sverige” har premiär den 27 januari.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Biggest loser

Fetma

Gladiatorerna