Olle Hedberg föll i semifinalen

TV

Minnah Karlsson förljer med Jay Smith till finalen i Globen

1 av 2 | Foto: Storfavoriten Jay Smith är i final.

Han var större favorit än Minnah Karlsson – men föll i semifinalen mot just Hallstaviksångerskan.

– Det var inte de bästa förutsättningarna för mig att ta mig ett steg till, säger Olle Hedberg till aftonbladet.se.

Jay Smith skrällde knappast när han seglade in som finalist nummer ett till ”Idol” 2010. Under större delen av tävlingen har han varit storfavorit bland aftonbladet.se:s läsare och hans förmåga att adaptera sin rockerstil till de flesta genrer har gått hem hos både jury och tv-tittare.

– En ny svensk världsartist, konstaterade Anders Bagge efter Helsingborssonens tolkning av Elvis Presleys ”In the ghetto”.

Minnah gick om

Det stod däremot mellan Minnah Karlsson, som åkte ur tävlingen tidigare i höstas men som fick en andra chans, Olle Hedberg. Sångaren från Stockholm ledde över Minnah Karlsson i omröstningarna inför semifinalen – men fick se sig omsprungen av den arbetssökande sångerskan från Hallstavik. Allt eftersom kvällen gick var domen från aftonbladet.se:s läsare klar – Minnah Karlsson borde gå till final tillsammans med Jay Smith.

Och det gjorde hon.

Klockan 22.50 gav programledaren Peter Jihde beskedet. Minnah Karlsson gör Jay Smith sällskap i finalen av ”Idol” 2010. Hon slog därmed ut Stockholmssonen Olle Hedberg.

– Det känns bra, jag är nöjd med att komma så här långt. Det var inte de bästa förutsättningarna för mig att ta mig ett steg till, säger han till aftonbladet.se.

Vad var det för förutsättningar?

– Hade jag inte varit sjuk så hade jag varit mer engagerad. Ena låten gillade jag som fasiken men jag har haft problem att hitta känslan i den andra, säger Olle Hedberg.

Vad händer nu för dig?

– Jag hoppas på många spännande erbjudanden och att få göra det som jag är bra på utan att behöva vara under tidspress och bedömning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol