Marcus: Det var inte lätt att känna känslor

avRebecka Ljung

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
HITTADE NYA SIDOR Det tog ett tag för Marcus Andersson att vänja sig vid att dejta framför tv-kamerorna. ”Man får ju se nya sidor av sig själv när man utsätter sig själv för grejer.

Marcus Andersson hade sagt ”­aldrig”. Men vänner anmälde ­honom ­ändå.

Upplevelsen var kul men splittrad.

– Det var inte helt lätt i början att fokusera på det man gick in för. Att känna känslor.

– Jag har alltid sagt att det där ska jag aldrig vara med i. Men några kompisars tjejer hade skickat in mig, så jag fick frågan i vintras. När jag funderat tänkte jag: Det är ju en kontaktannons som går ut till rätt typ av tjejer. Så jag sa ja.

Köttbonden Marcus Andersson, 37, har inte varit isolerad av jobbet. Han har dejtat förr, men säger att det inte har känts rätt.

”En utmaning”

Att släppa in tv-kameror i hemmet var en ny upplev­else, och Marcus Andersson fick svårt att slappna av.

– Det var inte helt lätt i ­början att fokusera på det man gick in i det här för. Att känna känslor. Tv och kärlek är två olika grejer, och det var en utmaning att hålla isär det där.

”Bryr sig verkligen”

Men han vande sig snart.

– Det har gått bättre än jag trodde och var roligt. Man får ju se nya sidor av sig själv när man utsätter sig själv för grejer. Det är mest på gott, säger Andersson.

Under sökandet efter kärlek har han haft stöd från de andra tv-bönderna - hans nyfunna vänner - och från programledaren.

Linda är ute hos oss ­flera gånger och bryr sig verkligen. Det märks. Så hon är ett stöd.

ARTIKELN HANDLAR OM