Ebba Kleberg von Sydow

Ebba Kleberg von Sydow klar för ”Nyhetsmorgon”

Av: 

Joni Nykänen

TV

Programledaren: ”Ett drömuppdrag”

TV4 värvar Ebba Kleberg von Sydow till ”Nyhetsmorgon”.

– Det är ett drömuppdrag, inget annat hade kunnat få mig att ta klivet från SVT, säger Ebba von Sydow i ett pressmeddelande.

Efter fem år tackade Ebba Kleberg von Sydow, 34, för sig och lämnade SVT.

– Det är med skräckblandad förtjusning och en dos vemod som jag har sagt upp mitt kontrakt med SVT för att bege mig ut på nya äventyr, skrev Ebba von Sydow i sin blogg på SVT i maj.

Det nya äventyret är TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Hon blir tillsammans med Jessica Almenäs en av de fasta programledarna på söndagarna.

– Det är ett drömuppdrag, inget annat hade kunnat få mig att ta klivet från SVT. ”Nyhetsmorgon” är en naturlig fortsättning av mitt arbete de senaste åren med direktsändningar, brett tilltal och livsstilsbevakning som engagerar – och så finns ett digitalt tänk som är imponerande. Jag är fantastiskt peppad och glad, säger Ebba Kleberg von Sydow i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ebba till ”Nyhetsmorgon”. Hon och Jessica Almenäs blir ett urstarkt team för våra söndagar, säger Viveka Hansson, TV4 Gruppens programdirektör för nyheter och samhälle.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ebba Kleberg von Sydow

Nyhetsmorgon

TV4