HOPPAR AV I PROTEST

avMartin Gustafsson

TV

Nyckelpersoner i personalen lämnar ”Big brother” efter alla skandaler

Foto: Foto: LASSE ALLARD
stormig TV-såpa Jessica Karlén och Ebba Berglund firar första kvällen med champagne. Senare får båda lämna ”Big brother”-huset under dramatiska former. Nu har två anställda fått nog av alla skandaler och lämnat tv-såpan i protest.

Efter alla skandaler i ”Big brother” – nu skakas produktionsbolaget Endemol av avhopp.

Enligt flera källor är det kris i produktionen.

– Nu är situationen allvarlig, säger en källa.

Robert Jönsson.

Sex, våld och knark. I ”Big brother” i TV11 har skandalerna avlöst varandra.

Och nu har det till och med blivit för mycket för delar av personalen som producerar programmet.

I fredags drabbades produktionsbolaget Endemol av två blytunga avhopp – enligt Dagens Media lämnade två redaktörer sin anställning med omedelbar verkan.

– Det blev för mycket skandaler. Det har funnits meningsskiljaktigheter om hur programmet har utvecklats, säger en källa till Nöjesbladet.

Vill inte ha censur

Nu är läget i produktionen ytterst ansträngd.

– Situationen är allvarlig, säger källan.

Pelle Porseryd, exekutiv producent, hänvisar till Endemol men säger sig inte vara orolig för att programmet skulle ta skada av avhoppen.

– Det rullar på i oförändrad kraft och i övrigt har jag inga kommentarer, säger han.

Enligt Robert Jönsson, programchef på Endemol, är avhoppen kännbara.

– Vi har egentligen som policy att inte uttala oss om personalpolitik så jag vill egentligen bara bekräfta att de slutade i fredags och att det är klart det påverkar för att de är kompetenta, säger han.

Vad säger du om uppgifterna att de slutar på grund av hur programmet utvecklats?

– Sanningen generellt är att jag tillsammans med kanalen och de här två redaktörerna som hoppat av inte riktigt har samma ambition om hur programmet ska göras och vilken typ av program som ska produceras. Jag vill göra det program vi gör, där det är en jäkla massa humor, twister och där vi inte censurerar, säger han.

Hur påverkar det här produktionen?

– Det är klart att när det kommer fram att två nyckelpersoner ska sluta ... jag vill inte säga att det är oroligt men det är klart att man inte ersätter de här personerna på fem minuter.

– Nu handlar det om att alla andra får jobba lite mer tills vi hittar en lösning. Det här är det största tv-projektet i Sverige, det är mycket att göra och en hård press på både deltagare och personal eftersom det är så hektiskt.

De båda redaktörerna vill inte uttala sig om avhoppen från ”Big brother”-produktionen.

ARTIKELN HANDLAR OM