Mejla

Jan-Olov Andersson

Så slog ”Gunnaramie” ut fjolårets mästare i ”På spåret”

Förra säsongen närmast utklassade Johan Hilton och Kristin Lundell motståndarna när de vann finalen av ”På spåret”.

Nu var de tämligen chanslösa mot ”Gunnaramie” och åkte ut redan i kvartsfinalen. Bland annat på grund av sina bristande sportkunskaper.

En av säsongens grejer från programledaren Kristian Luuks sida, har varit att ge smeknamn till tävlingsparen genom att dra ihop deras namn.

Följdaktligen döptes Gunnar Bolin och Amie Bramme Sey i gårdagens program om till Gunnaramie.

Duon har gått till kvartsfinal utan att imponera jättemycket, men i kvartsfinalen blommade de ut ordentligt. Charmiga och roliga har de varit från start, nu var de också klart bäst. Ryckte på första resmålet München bråkdelen av en sekund före motståndarna. Plockade sedan full pott, nio poäng, på de tre delfrågorna. Där grundlades segern.

Johan Hilton och Kristin Lundell är ett underhållande par. Svamlar på om allt möjligt vare sig de kan eller inte kan svaren på frågorna. Tycker båda att de är väldigt kunniga på populärkultur. Men där blev det helt fel i första musikfrågan.

– Jag har inte fullgjort min värnplikt som bög, det här borde jag veta, vi chansar på Sylvester, sa Johan Hilton om vilken artist som för de flesta är synonym med discosoundet som kom från München på 1970-talet.

Oavsett vad disco har med sexuell läggning att göra, borde förstås partnern Kristin Lundell, popskribent under många år, ha kunnat Donna Summer. Inte minst för att Moto Boys version av ”I feel love” var så skrämmande lik originalet.

Duon koketterar gärna med vissa saker, bland annat sina bristande kunskaper om sport.

Nu slog det tillbaka mot dem. De tappade två poäng på att inte veta vad damernas proffsturnering i golf i USA heter (svår fråga) och på vad skidgrenen där man kör både klassiskt och skate heter (lätt fråga).

Får de vara med igen nästa säsong, kanske åtminstone Johan ska sluta bläddra förbi sportsidorna i sin egen tidning…

Så bra var lagen

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Gunnar Bolin/Amie Bramme Sey

Hon har varit programledare för olika program i Sveriges Radio och i Aftonbladets morgon-tv och leder podden ”Raseriet” med kusinen Fanna Ndow Norrby.

Han har i många, många år varit en av Sveriges Radios mest uppskattade röster. Både kultur- och utrikeskorrespondent. År 2010 fick han Lukas Bonniers Stora journalistpris. Bolins allmänbildning innebar åtskilliga poäng denna match. Vann på starka 36 poäng.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Johan Hilton/Kristin Lundell

Han skriver om populärkultur i DN, hon är kulturredaktör på nyhetsmagasinet Fokus. Har även några böcker bakom sig. Väldigt goda vänner som har suverän kemi ihop, både när det gäller förmågan att tänka sig fram till rätt svar och i det lättsamma mellansnacket. Förlorade och blev utslagna, trots 32 poäng.

Så bra var musiken

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Har själv aldrig riktigt fastnat för Moto Boy, riktigt namn Oskar Humlebo. Blev därför positivt överraskad över både hans träffsäkra Donna Summer- och A-ha-tolkningar.

Veckans klassförakt? Kunde kanske anas lite grann när Kristin Lundell (som naturligtvis visste svaret av andra skäl, bland annat för att hon läser Svensk Damtidning) låtsades vara bombsäker på att det inte var den norska prinsessan med lite enklare bakgrund vars naglar vi såg på de bröllopsbilder som visades från Trondheim?

Veckans replik: I Listan kämpade Kristian Luuk, med estnisk bakgrund, för att något lag skulle välja ämnet Kända ester.

Kristin Lundell högg blixtsnabbt:

– Säg nå'n känd est!

Publisert:

LÄS VIDARE