Robbie Williams

"Det är kul att stjäla showen"

TV

Robbie Williams lovar att hålla sig i skinnet i "Skavlan"

Scenskräck och droger drev Robbie Williams, 35, bort från scenen.

Höstens comeback blev en prövning för världsstjärnan.

– Jag hade förlorat självförtroendet, säger han.

För snart tre år sedan försvann Robbie Williams nästan helt från offentligheten. Mitt under en gigantisk världsturné drabbades han av scenskräck och började självmedicinera med droger. Det slutade med en vistelse på en drogavvänjningsklinik i USA.

– Det kändes som att gå ombord på Titanic redan innan turnén dragit igång. Sedan drabbades jag av scenskräck, och att möta 80 000 människor när man har scenskräck är fruktansvärt, har Robbie Williams sagt till brittiska GQ.

Nu är han tillbaka. Plattan ”Reality killed the video star” släpptes i november och i går gästade han inspelningen av ”Skavlan”.

”Jag var nervös”

För norska tidningen VG berättar artisten hur han under sin frånvaro låtsades att han inte saknade musiken och publiken.

– Men nu när jag är tillbaka så märker jag att jag har gjort det. Det är underbart att möta människor som är så glada över att få träffa dig. Men jag var nervös inför comebacken och jag hade förlorat självförtroendet, säger han.

Det har gått fyra år sedan Robbie Williams gästade ”Skavlan” senast. Då tog han över showen, lekte programledare och pressade det norska handbollsproffset Gro Hammerseng på om hon var bisexuell eller lesbisk.

– Den gången var det underhållaren Robbie Williams som satt i stolen. Det är klart att det är kul att stjäla showen och få all uppmärksamhet. Men det blir inte så den här gången. Jag kommer att sitta stilla när det krävs, säger han.

För det är en något mer ödmjuk och nedtonad Robbie Williams som återvänder till artistlivet.

– Jag gillar att låtsas att jag är något jag inte är. När jag går på scen är jag en fantastisk underhållare. Men sådan är jag nödvändigtvis inte privat. Jag kunde lika gärna ha blivit matematiker, men nu råkar jag vara bra på att vara på scen och på att sjunga, säger han.

Flickvännen lugnar

Att livet kommit i balans kan han tacka flickvännen Ayda Field, 30, för.

– Det är klart att hon har haft stor betydelse. Folk lägger märke till att jag är mycket lugnare och det är hennes förtjänst. Det är stor skillnad på den person jag var och den jag är när jag är med henne, säger han och tittar bort mot Ayda som finns med i bakgrunden.

Ida Anna Haugen
Martin Ekelund

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Robbie Williams

ÄMNEN I ARTIKELN

Robbie Williams

Skavlan