Ingvar Oldsberg lämnar ”På Spåret”

Ska leda ”Här är ditt liv”

Han stannar på SVT.

Men lämnar ”På Spåret”.

Nu får Ingvar Oldsberg kliva av och istället göra ”Här är ditt liv”, rapporterar SVT.

Efter 19 säsonger lämnar nu Ingvar Oldsberg SVT:s succé ”På Spåret”. Ingen efterträdare är utsedd.

Istället kommer programledaren att leda klassikern ”Här är ditt liv”. Precis som under de tidigare 30 åren så kommer gästerna kidnappas inför varje avsnitt och föras till studion.

– Det är en drömuppgift att ta upp Lasse Holmqvists gamla tv-succé igen och göra den i en ny version för 2000-talet, säger Ingvar Oldsberg till SVT.

– Ingvar har gjort fantastiska insatser för På spåret genom åren och det är mycket hans förtjänst att programmet idag är en av SVT:s allra största publikframgångar, säger Christian Wikander, programchef för underhållning på SVT i Göteborg, till SVT.

Mångårige medarbetaren Björn Hellberg kommer också att lämna programmet.

– Jag fick reda på att det skulle bli så i måndags.

Hade du velat vara kvar?

– Jag har inte hunnit ta ställning till det riktigt än. De ville ha förnyelse i programmet och det har varit en ynnest för mig att vara med.

Skulle du beskriva det som att ni blivit petade?

– Ja det är väl något sådant. Men jag tycker inte att det var något dramatiskt i det här. Jag har mycket annat att stå i men jag kommer att sakna programmet.

Vet du vilka som kommer att efterträda er?

– Nej vad jag vet är det inte klart än, säger Hellberg.

”På Spåret” har slagit ut program som ”Idol” och julklassikern ”Kungafamiljen 2008” i fajten om publiken med sina drygt två miljoner tittare per program.

Publisert: