Han fick grispanik

Av: Joni Nykänen, Karolina Skoglund

Publicerad:
Uppdaterad:

”Sveriges mästerkock”- Marco om scenerna som TV4 klippte bort

1 av 3 | Foto: Foto: TV4
FICK BLACKOUT Per Morberg blir oroad när han märker att Marco Manieri stoppat in grisen rå i ugnen. ”Jag har nerverna utanpå och det syns lång väg”, säger Manieri i programmet. Trots grishaveriet lyckades Manieri klamra sig fast i tävlingen. I stället blev det Jesper Lunnevi, 24, som åkte ut.

Paniken knäckte juryfavoriten Marco Manieri.

Efter grishaveriet i ”Sveriges mästerkock” behövde han kämpa för att återhämta sig.

– Jag fick blackout. Det var skrämmande, säger han till Nöjesbladet.

I gårdagens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” drabbades juryfavoriten och finalisten Marco Manieri, 38, av en svår blackout som gjorde hans framtida medverkan i TV4:s succéprogram osäker.

När det visar sig att han ska behöva tillaga gris ökar pulsen och plötsligt är nerverna utanpå. Men delar av Manieris panik har TV4 klippt bort.

– Det man inte får se är hur starkt jag reagerar när jag öppnar lådan med råvarorna och märker att vi ska tillaga gris. Jag hatar gris och tycker alltid att det blir torrt, säger han.

Avgörande råd

Per Morberg märker att tillagningen av kotlettraden inte går som den ska och ger Manieri ett avgörande råd.

– Har du satt in den rå? Du måste fräsa på den först begriper du väl, säger Morberg när han öppnar deltagarens ugnslucka.

Men i stället för att följa Morbergs råd tillagar han maten efter eget huvud. Kotletten blir förstörd.

– Jag var dåligt inställd från början till ingredienserna och fick en dålig start. Sedan blev det värre. Ja, herregud. Fy fan, säger Marco Manieri till Nöjesbladet.

Adrenalinpåslaget tog över hans tankar. Blackouten var total.

– Jag hör inte ens vad han säger. Jag ser hur munnen rör sig och jag hör rösten. Men jag bara nickar, försöker hålla med, säger Manieri om tillfället då Markus Aujalay försökte tala med honom under utmaningen.

Knäckte självkänslan

– Då funkar inte hjärnan som man är van vid. Känslan kan jag jämföra med extrema situationer som när jag blivit omringad av ett gäng på stan. När man försöker komma på något vettigt att säga för att slippa få stryk. Det har hänt mig ett par gånger. Då är man inte så smart som man brukar vara.

Manieri förklarar att den hårt pressade situationen knäckte hans självförtroende tillfälligt. Han tror att det är fullt möjligt att grishaveriet påverkat honom även senare i tävlingen.

– Det kan man tänka sig att det gör. Det satt kvar till tävlingen efter åtminstone. Jag gjorde tokerier med risotton och annars är det min hemmaplan, säger han.

Publicerad: