Outsiders

”Skönt att dra en granpinne mellan skinkorna”

Av: 

Louise Åström

TV

Mathias i ”Outsiders” är frivilligt hemlös

Att bajsa utomhus, lifta och leta mat i containrar hör till Mathias Risbergs vardagssysslor.

Han lever frivilligt som hemlös och attraheras sexuellt av naturen.
– Man kan se att jag kramar ett träd och gör sexljud, säger han.

Mathias Risberg, 26 år är en av personerna som tittarna får lära känna i avsnitt tre av tv-programmet ”Outsiders” i Kanal 5, 20.00. Han har frivilligt levt som hemlös i sju år och kallar sig själv för luffare. Egentligen har han ingen mobiltelefon, men Nöjesbladet fick ett tillfälligt nummer att ringa upp honom på.
– Det är lite nytt för mig att ha en telefon. Jag är inte van vid det. Men jag fick låna den av en kompis för att jag skulle vara med på tv. Så jag ska ha den i någon vecka till tror jag.

Mathias lever sitt liv på gatan. Han liftar sig runt både i världen och i Sverige.

– Jag lever som luffare. Jag träffar många olika vänner som jag reser med. Jag hjälper till på gårdar och sjunger på stan. Hittar jag ingenstans att sova får jag hämta ett par kartonger. Det är ett ganska flummigt liv, men det är väldigt härligt. Det är ett väldigt lyckligt liv jag har. Man är som en kung, fast på gatan.

Mathias är kristen. Under kalla nätter ber han till gud för att han ska vakna nästa morgon.
– Man klarar mer än vad man tror. Att jag är troende hjälper mig mycket. Man blir lugn psykologiskt.

Letar mat i containrar

För att skaffa mat ägnar han sig åt dumpstring.
– Folk slänger så mycket saker. Jag tycker mycket om bananer och mögelost. Yoghurt är också jättenice. Hittar man tio Brämhults som går ut nästa dag är det wow. Då måste man svepa dem och det blir folkfest.

Mathias trivs som bäst naken. Han brukar agera nakenmodell och berättar han snart ska åka till La Gomera i Spanien för att vara naken.

– Jag fick en segelbåt av en kapten. Visst har man tur ibland? Vi ska segla till Mallorca. Jag har samlat ihop lite liftarvänner från mina resor som ska med.

På väg till La Gomera planerar han att ordna strippshower.
– Min dröm har alltid varit att arrangera strippshower. Vi kommer att kalla oss för ”The sailor boys”. Där vi hamnar, hamnar showen. Mitt liv är ganska flummigt. Jag har inget schema.

Blir kåt av naturen

Mathias definierar sig själv som pansexuell. Han attraheras av naturen. I ”Outsiders” berättar han att han kan få stånd av en vacker blomma.
– Naturen är sexuell. Den förökar sig själv hela tiden. Vi har egentligen aldrig lämnat lustgården. Vi bor kvar där enligt mig. Man kan se att jag kramar ett träd och gör sexljud. För mig är det fascinerande att få uppleva det. Det blir en sorts naturlig orgasm. För mig känns det helt okej.

Hos Mathias finns inga planer på att sluta leva som luffare. Han har däremot planer på att utveckla strippandet ännu mer och flytta till varmare breddgrader.
– Jag vill flytta ner till någon söderhavsö och leva naket och fritt med naturen. Drömmen är att bli megakänd strippa i Vegas och sedan leva i naturen halva året. Jag har valt att leva så här i resten av mitt liv.

Hur går din kristna tro ihop med dina strippdrömmar?
– Jag jobbar med min egen tro. Jag kan be gud om sex, jag kan be om njutning. Jag vill stå för en råare tro. Man behöver inte vara nykter för att be.

Vad säger dina föräldrar om ditt val att leva så här?
– Jag träffade mamma på mors dag. Hon blev jätteglad. De tycker om mig och tycker om det jag gör men vill att jag ska vara hälsosam.

Bajsar du alltid utomhus?
– Jag gillar att göra det. Jag gjorde det flera gånger i går. Det är mer ekologiskt. Du planterar ju tillbaka det du ätit. Sedan är det skönt att dra en granpinne mellan skinkorna. Man drar medhårs, inte mothårs. Du borde testa någongång.

”Outsiders” sänds klockan 20.00 på kanal 5.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för deltagarna i ”Ung och bortskämd”

ÄMNEN I ARTIKELN

Outsiders