Tittarna svek – men ny kanal vill köpa tv-såpan

1 av 3 | Foto: WARNER BROS
DET ÄR ÖVER NU - KANSKE ”OC”gick ut hårt men lyckades aldrig få tillbaka tittarna som svek säsong efter säsong. Men nu har ett litet hopp tänts för Ryan, Seth, Summer och de andra karaktärerna. En mindre tv-kanal vill köpa serien av Fox.
TV

HOLLYWOOD

Beslutet att lägga ner ”OC” chockade tv-seriens fans i går.

Men än finns det hopp.

En ny kanal vill köpa tonårssåpan av tv-kanalen Fox.

CW Network uppges vara intresserad av programmet.

Går inte affären igenom sänds det sista avsnittet i USA den 22 februari.

Tittarna har flytt serien i sån omfattning att Fox inte längre tycker sig ha råd att ha den kvar. Sedan Mischa Barton avskedades återstår bara fyra miljoner av de en gång tio miljoner tittarna.

”Sätter punkt”

– Finalen kommer att sätta punkt för serien, för den story vi började berätta fyra år sedan, säger programmets skapare, Josh Schwartz, i ett uttalande.

– Det kommer att vara roligt, känslomässigt och förhoppningsvis tillfredsställande. Det är det slut vi alltid har planerat att göra.

”OC” blev en hit direkt programmet började sändas säsongen 2003–2004. Namnet syftar på platsen där dramat utspelas, en välmående strandort i Orange County i södra Kalifornien.

En värld av pengar

Handlingen kretsade kring Ryan (Benjamin McKenzie), en utböling som kastades in i en halvvärld av pengar, sex och bortskämda miljonärsbarn såsom Seth Cohen (Adam Brody) och Marissa Cooper (Mischa Barton).

Lämnade serien

Men serien lyckades aldrig upprätthålla intresset från första säsongen.

Undan för undan lämnade tittarna serien och det spelade ingen roll vad programmakarna försökte.

Läs också:

aftonbladet.se i går:

Magnus Sundholm