Rivig prisjägare, medelåldershumor och invandrarperspektiv

Tre pärlor på SVT Play

”Dejtingsvindlaren”, ”Kvinnor och cava” och ”Norsk-ish”.
”Dejtingsvindlaren”, ”Kvinnor och cava” och ”Norsk-ish”.

VECKANS STREAMINGTIPS Denna vecka hittas tre fynd på SVT Play. En amerikansk true crime-dokumentär om en notorisk kärleksbedragare, och två nya sevärda norska serier.

”Dejtingsvindlaren”.
”Dejtingsvindlaren”.

Dejtingsvindlaren


En fängslande, både empatisk och spännande true crime-serie i fyra delar, som kanske bäst beskrivs som en dokumentär hämndthriller. Rachel Gradys och Heidi Ewings ”Dejtingsvindlaren” (”Love fraud”) handlar om hur en grupp kvinnor runt medelåldern, som lurats på både kärlek, värdighet och sina livs besparingar av den notoriske sol-och-våraren Richard Scott Smith, bestämmer sig för att ta rättvisan i egna händer, och engagerar den garvade, hårdsnackande prisjägaren Carla Campbell (en fantastisk karaktär!) för att vända på rollerna och göra internetrovdjuret till jagat byte.
SVT Play


”Kvinnor och cava”.
”Kvinnor och cava”.

Kvinnor och cava


Extremt vanliga människor står i centrum för den här norska dramakomedin, som SVT har döpt till ”Kvinnor och cava” trots att en direktöversättning av originaltiteln, ”Stolthet og forfall”, egentligen hade passat bättre. Eftersom just stolthet och förfall är precis vad huvudpersonen Merethe (Ingunn Beate Strigen Øyen) hela tiden tampas med. Hon är en sjuksyster i 50-årsåldern, som är gift med en vänlig man (Egil Bjørøen) och nu försöker börja ”leva livet” efter att barnen har lämnat hemmet. Men vilka spännande saker är det egentligen som ska börja hända? Hur ska Merethe bära sig åt, och varför försätter hon sig hela tiden i pinsamma situationer? Ospektakulärt men sympatiskt.
SVT Play. Premiär på söndag


”Norsk-ish”.
”Norsk-ish”.

Norsk-ish


Ännu en NRK-nyhet på SVT Play. Insiktsfulla och roliga ”Norsk-ish”, av Bahareh Badavi och Melike Leblebicioglu, handlar om tre andra generationens invandrare runt 30-strecket, som har ”stått så länge i spagat mellan två kulturer att de har fått kronisk ljumsksträckning”: Helin (Selda Ekiz), som kommer från en turkisk familj och har tagit den läkarexamen som förväntats av henne. Amrit (Singh Bajwa Ravdeep), som inte har berättat för sin indiska familj om sin norska flickvän. Och persiskättade Fariba (Nasrin Khusrawi), vars son har börjat favorisera sin nya norska bonusmamma.
SVT Play


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE