Bonde söker fru

”Ingen vill ha mig”

Av: 

Kristin McMillen

TV

Dålig självkänsla och rädsla för närhet.

För Klick! berättar ”Bonde ­söker fru”-Ann-Katrin om åren som knäckte hennes tro på kärleken.

Tv-tittarna har lärt känna Ann-Katrin Andersson, 39, som den blyga violen i ”Bonde söker fru”. Men inte alla känner till bakgrunden till hennes relationsskygga person. Hur bondens rädsla för kärlek har växt fram genom åren. Hur hennes dåliga självkänsla hindrat henne från att släppa in folk på livet.

– Jag har inte haft något seriöst förhållande, då känner man att det kanske inte är någon som vill ha mig, berättar Ann-Katrin.

Retad för sitt röda hår

Fröet till hennes dåliga självkänsla grodde redan i skolåldern. Då fick Ann-Katrin pikar om sitt röda hår, kommentarer som hon gjorde sitt bästa för att stöta i från sig.

– Om man inte bryr sig så blir man ju inte sårad i alla fall, säger hon.

Men trots att hon kämpade emot lyckades retstickorna ändå borra sig in under den lilla flickans skinn. Och Ann-Katrin började tvivla på om det skulle gå vägen med kärleken.

– Jag ansåg mig inte vara bland de snyggaste i klassen, det var lättare för de som såg bra ut att få killar, säger hon.

Under åren har Ann-Katrin byggt murar omkring sig för att inte bli sårad. När det kommit till kärleksrelationer är hon därför distanserad och försiktig, till och med lite rädd. Detta stod i vägen när männen i ”Bonde söker fru” försökte närma sig sin favoritbonde.

– Katrin är väldigt svårflirtad. Ibland vet man inte alls vad man ska säga eller göra, säger deltagaren Jonas Fransson, 28, i programmet.

Blygheten blev ett hinder

För Ann-Katrin blev männens plötsliga intresse något av en chock.

– Jag försökte göra mitt bästa, men det är inte så lätt. Det blev så mycket på samma gång, säger hon.

Bonden förstår att hennes blyghet satte käppar i hjulen för killarnas ansträngningar. Samtidigt hade hon själv behov av att skynda långsamt.

– Med någon kändes det som om han var kär i mig redan innan vi hade träffats. Det kändes konstigt. Jag tror inte på kärlek vid första ögonkastet, säger hon.

I och med ”Bonde söker fru” har Ann-Katrin fått både bekräftelse och uppvaktning. Men hon är inte säker på om detta har gett henne bättre självkänsla.

– Jag vet inte. Inte sämre i alla fall, säger hon.

Viktigast tycker bonden det är att inte stressa fram en relation. Det ska kännas rätt och få växa.

– Man har ju andra glädjeämnen i livet, så man får lägga fokus på det i stället, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru