Agneta: Vi gör det för deras skull

TV

TV 4 fortsätter sända "Gladiatorerna" i höst

Foto: Omkom i bilolycka Gladiatorerna Zeke och Indra omkom i en tragisk bilolycka den 29 juni i år. Dagen före förlovade sig paret efter att de hoppat fallskärm tillsammans.

Programmet miste två av sina största profiler.

Trots det fortsätter "Gladiatorerna" i höst med tio nya avsnitt.

– Det kommer att bli en trevande start, säger Agneta Sjödin, som vill hedra Zeke och Indra med ett särskilt minnesprogram.

Sedan den tragiska dödskraschen för drygt två veckor sedan har det varit osäkert om ”Gladiatorerna” ska fortsätta sändas.

Men nu har TV4 och produktionsbolaget MTV bestämt sig.

– Beslutet har mognat fram, alla vill fortsätta, det känns väldigt starkt. Vi gör det för att hedra Zeke och Indra, vi gör det för deras skull, säger projektledare Åsa Sjöberg på TV4.

Tio nya program

Även Linda Ekwall och Kim Justins anhöriga är delaktiga i beslutet, enligt Åsa Sjöberg.

– De har den största förståelse för att det här ska gå vidare, säger hon.

Den 9 augusti kör inspelningarna igång i Växjö. Tio program sänds i höst med start i slutet på september.

Agneta Sjödin, som leder ”Gladiatorerna” tillsammans med Gunde Svan, förbereder sig nu på en tuff inspelningsperiod.

– Det kommer att kännas märkligt, det blir en trevande start. Väldigt mycket eftertänksamhet, mycket kramar mellan oss som jobbar, ett helt annat lugn.

För att hedra Zeke och Indra vill Agneta Sjödin göra ett särskilt minnesprogram, som sänds i samband med första avsnittet.

– Det skulle vara fint att visa lite av allt det som de har gjort under åren. De var fantastiska båda två när det gällde att jobba framför kameran, säger hon.

Vill fortsätta

Det omkomna gladiatorparets kollegor uttryckte tidigt sin önskan om programmets fortlevnad. Killarnas lagledare, Hero, eller Roddy Benjaminsson, är en av dem som har varit med längst i programmet.

– Jag kommer att sakna dem fruktansvärt mycket. Det kommer att kännas jävligt tomt, men de kommer inte tillbaka för att vi slutar.

Foto: Agneta Sjödin.

Anna Hansson