Escape at Dannemora

”Escape at Dannemora” hade kunnat bli ett mästerverk – men såsar för mycket

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

TV-RECENSION Ben Stillers verklighetsbaserade miniserie om en fängelseflykt är bitvis mästerlig, och Patricia Arquette gör sitt livs roll.

Betyg: 3 av 5 plus
Escape at Dannemora
HBO Nordic
Miniserie i åtta delar
Av Brett Johnson och Michael Tolkin, med bl a Patricia Arquette, Benicio del Toro, Paul Dano, Eric Lange och David Morse.


DRAMA Ben Stiller visar sina ansenliga färdigheter som regissör med den här snygga miniserien, byggd på den bisarra men sanna historien om hur två morddömda fångar 2015 lyckades rymma från högsäkerhetsfängelset Clinton Correctional Facility i Dannemora, New York – med hjälp av en gift, kvinnlig anställd som de båda hade ett sexuellt förhållande med.
Benicio del Toro och Paul Dano är båda mycket bra som fångarna Richard Matt och David Sweat, men den som verkligen äger den här serien är Patricia Arquette, som spelar, eller snarare verkar ha ätits upp av och liksom blivit, Tilly Mitchell. En hopplös, bitter, dumslug och lättduperad övervakare på fängelsets syverkstad, som lever ett liv som inte blev som hon hade tänkt sig tillsammans med en snäll men korkad man (Eric Lange), och har en stormande libido.
Arquette är fenomenal i rollen – en total knockout – och hon gör det värt att stanna till slutet, även om ”Escape at Dannenora”, trots väldigt många styrkor, har problem med tempot och periodvis verkligen drar benen efter sig.

Bitvis direkt mästerligt – men ett par timmar för långt.


"Escape at Dannemora" har premiär på HBO Nordic den 19 november.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel


Publisert:

LÄS VIDARE

Novembernyheter! 15 rykande färska tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Escape at Dannemora

Patricia Arquette

Ben Stiller

Tv-serier

HBO Max (tidigare HBO Nordic)

Tv-recensioner