”Unga mammor” tillbaka med ny säsong – och nya mammor

1 av 3 | Foto: TV3
Sophie Bernadotte Andersen

avBenjamin Andrée

TV

Sophie Bernadotte Andersen har haft en tuff och svår uppväxt.

Men livet vände när hon blev gravid. Nu gör hon debut i nya säsongen av ”Unga mammor”.

– Man kan säga att min son räddat livet på mig, säger hon till Nöjesbladet.

Två nya mammor och tre gamla favoriter dyker upp i nya säsongen av Viafrees originalserie ”Unga mammor” som är tillbaka i början av augusti.

I den populära serien får tittarna följa mammorna i föräldraskapet och ta del av glädje och svårigheter i de unga familjernas vardag.

En av de nya mammorna är Sophie Bernadotte Andersen, 21, från Nässjö som har sonen Aiden, 10 månader.

Trots hennes kungligt klingande namn har hennes uppväxt varit långt ifrån en prinsessas.

– Jag kommer från väldigt svåra familjeförhållanden där jag och min mamma aldrig riktigt kommit överens och min pappa flyttade till London när jag var fyra år. Då blev det jobbigt. Det var väldigt mycket bråk hemma, säger hon och fortsätter:

– Så jag har växt upp i fem olika fosterfamiljer. När det inte har funkat hemma har jag haft turen att hamna i bra familjer. Men det är ändå tufft och svårt för ett barn eller en tonåring att slängas fram och tillbaka.

”Vänt upp och ner på mitt liv”

Den svåra uppväxten har satt sina spår hos den unga mamman.

– I hela mitt liv har jag mått ganska dåligt och det fanns en tid när jag kände att den enda lösningen för mig var att få ett slut på allting, säger hon och fortsätter:

– Men när jag blev gravid och bestämt mig för att behålla barnet och bli mamma så såg jag en helt ny mening med livet. Så man kan säga att min son räddat livet på mig. Det är jag väldigt tacksam för idag.

Trots åtskilliga timmar i terapi hos psykologer är det inget som går upp emot livet och ett barn.

– Det finns inget som hjälpt mig tillbaka så mycket som min son Aiden. Han vände verkligen upp och ner på hela mitt liv. Jag har inte haft en destruktiv tanke sedan han föddes. Och när jag nu har det jobbigt så kan jag alltid se ljuset i tunneln, säger hon.

Nyligen separerat

Även om det ordnat upp sig för Sophie så har det hänt saker sedan inspelningen av ”Unga mammor”.

För Nöjesbladet avslöjar hon att det nyligen tagit slut mellan henne och Aidens pappa Pelle, 21.

– Vi separerade helt nyligen men är fortfarande väldigt goda vänner. Det ena som kanske kommer kännas lite konstigt är att vi fortfarande är tillsammans i serien, säger hon och fortsätter:

– Sen är det klart jag har skuldkänslor för att jag inte kunde ge en kärnfamilj till Aiden. Samtidigt vet jag att om jag och Pelle är lyckliga så kan vi vara bra föräldrar åt honom. Och Pelle är en väldigt bra pappa, det måste jag ge honom även om vi inte är tillsammans längre.

Även artisten och Youtubern Nicole Elizabeths Barraza Gaethe, 24 år, från Norrköping är ny mamma i serien.

Favoriterna Julia Bergman och sonen Milan samt mammorna Natalie Eklind (f.d. Grip) och Linn Andersson återkommer i nya säsongen.

Säsong fyra av ”Unga mammor” har premiär på TV3 den 5 augusti samt Viafree den 1 augusti.

5 fredagsprogram vi minns 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM