Antikrundan

Anne Lundberg: Då slutar jag med ”Antikrundan”

Av: 

Jakob Meijer

TV

Anne Lundberg gör sin 19:e säsong som programledare för ”Antikrundan”.

Nu berättar hon om framtidsplanerna.

– Jag står inte och faller med ”Antikrundan”, säger programledaren.

SVT:s ”Antikrundan” är ute på turné igen för att hitta de bästa dyrgriparna som landet har att erbjuda. På söndagen var det dags för inspelning i Hagaparken i Solna. Och precis som alltid ringlade sig kön lång.

De som väntat längst på att få sina föremål värderade hade varit på plats redan från klockan sex på morgonen.

Programledaren Anne Lundberg beskriver dagen som ett riktigt ”förstaprogram”.

– När jag säger förstaprogram menar jag att det är ett av de program vi tycker är bäst. Vi börjar alltid med att sända det bästa programmet. Det är otroligt vackert, det är en söndag och kön ringlar sig fortfarande superlång. Det är många spännande människor och föremål, säger hon till Nöjesbladet.

Tittarfavoriten gör sin 30:e säsong

Årets säsong är den 30:e i ordningen. Och det är inte bara programmet som jubilerar. Knut Knutson är en av fem experter som varit med sedan starten.

– Vet du vad det första man tänker på? Hur fort det har gått. Ni är unga och tycker hela livet ligger framför er, vilket det gör. Men oj, vad fort det går. Men 30 år. Att ett och samma program i tv, titta er omkring, som fortfarande drar alla dessa skaror. Förstå att det är stimulerande. Folk frågar om man inte blir trött när man ska ut igen. Men man längtar, säger Knut Knutson och visar upp en medalj som han fått för sina tjänster i programmet.

– Jag har fått en hel del utmärkelser under mitt långa liv, men det här är nog den som slår allra högst. Jag är så stolt.

Anne Lundberg har ett gäng år kvar tills hon får en medalj. Men nästa år firar hon 20 år som programledare för ”Antikrundan”

– En säsong 20 kommer jag absolut göra. En säsong 30 låter jag vara osagt, säger hon och skrattar.

”Står inte och faller med SVT”

I en intervju med Expressen har hon flaggat för att hon inte är främmande för att bli utbytt som programledare. Hon sa bland annat att ”det inte är en mänsklig rättighet att få jobba i tv”.

Ser du ett slut på ”Antikrundan för din egen del?

– Inte i nuläget. Men jag menar, i samma ögonblick som SVT känner att vi behöver förnya eller byta programledare, eller behöver göra något annat... Så ser livet ut och så ser också SVT ut. Jag tar ju över program från andra programledare, och det är klart andra programledare kan ta över program för mig. Men just i nuläget ser jag inget slut. Det här är ett fantastiskt program och det är väldigt roligt att jobba med och lärorikt. Så jag vill jag gärna fortsätta ha det som komplement till allt annat jag gör.

Anne Lundberg ledde nyligen SVT:s valdebatt och i höst är hon aktuell med nya serien ”Maträddarna”

– Jag har privilegiet att få göra väldigt många olika program. Jag står ju inte och faller med ”Antikrundan”, och inte med något annat program. Och jag står inte och faller med SVT heller. Det kommer komma en dag då jag inte jobbar här längre, och då måste livet gå vidare och innehålla andra höjdpunkter.

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Det visste du nog inte om ”Antikrundan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Antikrundan

Anne Lundberg