Allram tar semester

Nu satsar mannen bakom succén på långfilm

Petter Lennstrand är mannen bakom årets julkalender och Allram Eest.

Men julkalendern kan vara Allrams sista framträdande i tv-rutan.

Upphovsmannen tar nu tre månader ledigt.

- Det är oerhört skönt att jag inte personligen märker av framgången. Tidningarna är mer intresserade av Allram, det är han som gör de flesta intervjuer, säger Petter Lennstrand, 34.

SVT:s egen tv-dockprofil har haft en egen talkshow, dykt upp i Melodifestivalen och avslutar nu sin karriär med den pågående julkalendern "Allrams höjdarpaket".

- Han är beroende av mig så det handlar egentligen mer om vad jag ska göra i framtiden. Men Allram kommer nog att dyka upp då och då även om det inte blir en egen serie igen, säger Petter Lennstrand.

Seriösare förr

Dockintresset väcktes sista året på gymnasiet. Men från början gjorde han seriös dockteater som drog mer åt Shakespeare än dagens tv-stjärna.

- Jag var en mycket mer seriös person som tonåring. Livet var mer på liv och död. Jag hade en helt annan respekt för teatern som konstform, säger han.

Via dockstandup tillsammans med Patrik Arve från Teddybears STHLM växte olika dockproduktioner fram som dykt upp i tv i olika sammanhang.

- Egentligen är jag emot tv. Tittandet gör att folk umgås mindre. Jag försöker göra bättre tv och få till en förändring, säger han.

Efter jul väntar tre månaders pappaledighet för Petter Lennstrand. Han har två barn tillsammans med Py Bäckmans dotter Helena Bäckman och de har flyttat ut till ett hus utanför Stockholm.

Filmprojekt väntar

Efter pappaledigheten ska Petter Lennstrand fortsätta det filmprojekt han påbörjat flera gånger.

- Det är en vuxenfilm som även barn kan se med både vanliga skådespelare och dockor. Men det finns inte ens något färdigt manus än, säger han.

Pontus Hammarlund

Publisert: