Nu vill ”Dede” bara glömma Robinson VIP

TV

Förlorade en gravid väninna i tsunamin

Artisten Denise ”Dede” Lopez förlorade en gravid väninna i katastrofen i Asien.

I kväll börjar TV 3:s ”Robinson-VIP” där hon medverkar.

- Det känns inte ett dugg roligt att programmet ska visas nu. ”Robinson-VIP” är något jag bara vill lägga bakom mig, säger hon.

Foto: "det är fruktansvärt" Dedes gravida vän dog i Asienkatastrofen. Själv har hon försökt att hjälpa de drabbade och var nyligen med i en välgörenhetsgala.

Denise Lopez - som tillsammans med Tilde Fröling, Frank Andersson och Peter Wahlbeck utgör det svenska laget i den nya dokusåpan - har i fyra år haft som vana att åka till Thailand på vintern.

Men i år var hon upptagen med att hjälpa Dr Alban med hans krog och ansåg inte att hon hade tid med semester. Men hennes thailändska väninna Joy, 25, gravid i sjunde månaden, omkom i vågorna.

- Hon var gift med en svensk dykinstruktör som jag är god vän med. Det är verkligen fruktansvärt och själv hade jag en ofattbar tur.

Denise har själv försökt att hjälpa de drabbade i Thailand. Nyligen var hon med och arrangerade en välgörenhetsgala.

”Inte ett dugg roligt”

Hon tycker att det är jobbigt att TV 3 nu väljer att sända ”Robinson-VIP” - trots allt.

- Det känns inte ett dugg roligt att programmet ska visas nu. Men det är filmat, klippt och klart, så jag kan förstå att de vill visa det.

-Däremot tycker jag att ”Club Goa” (TV 3:s andra strandsåpa, red:s anm.) borde ställas in. Om inte så borde vinnaren skänka sina pengar till flodvågens offer.

Egentligen var det tänkt att ”Robinson-VIP” skulle sändas fem dagar i veckan med start förra fredagen. I stället kommer nu dokusåpan att sändas en dag i veckan från och med i dag.

- Vi skulle ha varit tvungna att dra igång en enorm reklamkampanj redan förrförra veckan, där vi visade människor som roade sig på stranden. Det kändes olustigt helt enkelt, säger Camilla Clarke, programchef på TV3.

- Men även om det är olyckliga omständigheter så tror jag att det är bättre för ”Robinson-VIP” att sändas en dag i veckan. Det blir lättare att följa för tittarna.

Karin Wik