TV

Tittarstorm mot TV4

Av: 

Joakim Wedholm

TV

Dubbade tyska skådespelare föll inte Mari Jungstedt i smaken.

Och hon får minst sagt medhåll av tittarna.

– Denna dyngan går inte att titta på! TV4 har misslyckats brutalt!, skriver en Aftonbladetläsare i en kommentar till artikeln.

– Ge det en till chans, hälsar TV4.

I går sände TV4 ”Kommissarien och havet” som bygger på Mari Jungstedts böcker. Efter sändningen rasade tittarna mot produktionen. I TV4:s eget forum hade 750 kommentarer kommit in under den tidiga måndagseftermiddagen.

När Aftonbladet skrev om att Mari Jungstedt själv är kritisk mot dubbningen sågade tittarna deckaren i kommentarerna till artikeln.

– Stackars Mari! hennes böcker ju sååå bra och så gör tv4 en sån här usel produktion, synd om de svenska skådisarna med som inte alls kommer till sin rätt då man hela tiden sitter och retar sig på den dåliga synkningen!, skriver gemlalinda, 38.

”Det går bort”

– Jag klarade att kolla i 30 minuter. Dubbningen är KATASTROF, skriver en annan.

Läsaren Moster Märta blev också besviken.

– Jag hade verkligen sett fram emot söndagskväll med en svensk deckare. Det funkar att dubba skådespelare som inte har så stora roller som i Beck t.ex. men nu huvudpersonen...nej, det går bort, skriver läsaren.

Tysk film

Men det är inte en svensk deckare. Utan en tysk filmserie.

– Kommissarien och havet heter egentligen ”Der Kommissar und das Meer” och är en tysk filmatisering av Marie Jungstedts böcker, skriver Åsa Sjöberg, programdirektör på TV4, i en kommentar på hemsidan.

– När vi förstod att en stor del av skådespelarna är svenska, och dessutom spelar på svenska blev vi nyfikna. Vi insåg att det här tyska kvalitetsdramat var inspelat i Sverige, baserat på en svensk roman och med svenska skådespelare. Vi ville försöka göra en adaption av serien och visa den för svenska tittare, fortsätter hon.

Hon menar att man ska se serien som en ren bonus och att det talas mycket om hur tyskar romantiserar bilden av Sverige.

– Så ta på de nyfikna glasögonen och ge serien en chans till, det händer mycket ruskigt på Gotland i ”Kommissarien och havet”, skriver hon på TV4:s hemsida.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert: