Avslöjar sanningen om romantiska mötet i skogen i ”Bonde söker fru”

avMathilde Albinsson

I kvällens ”Bonde söker fru” försvann Per och Lina iväg på tu man hand.

Ett rendez-vous som förbryllade de andra brevskrivarna – och fick Madelene att gå och leta efter rymlingarna.

– Hon kändes lite orolig, säger Per.

Konkurrensen hårdnar i ”Bonde söker fru” när de första utröstningarna står för dörren.

I kvällens avsnitt bjöd skogsbonden Per, 33, tjejerna på logdans. Men mitt i den festliga stämningen uppstod förvirring när Per och Lina försvann bort i sommarnatten tillsammans.

För de andra brevskrivarna kändes det som att de varit borta i ”två timmar”. Madelene uttryckte i programmet att stressen kom krypandes. Värdefull tid med Vimmerby-bonden inför viktiga valet tickade bort. Till slut bestämde hon sig för att gå och leta efter Per och Lina.

– Lite nervös blir man ju, att man inte ska hinna – igen. Jag kände kanske att jag hade chansen att avbryta dem och säga att ”nu är det min tur”, säger Madelene i programmet.

Men enligt Per fanns ingen anledning till oro. Han och Lina hade bara ett gemytligt samtal – på max tjugo minuter.

– Det var egentligen första snacket vi hade sedan speeddejtingen. Jag fick en bra bild av Lina redan då och tyckte väl att snacket på kvällen sa ännu mer att vi båda tänkte ganska lika. Men det var inte så länge vi var borta. Det var nog en kvart, tjugo minuter.

”Jag ångrar inte det”

Samtalet hade kunnat sluta i en puss trots allt. I programmet grämde Per sig för att han inte tog chansen.

– Jag ångrar inte det nu. Det var lite väl tidigt. Börjar man med det tidigt så finns ju risken att det kommer fram bland de andra. Det kan bli lite onödiga oroligheter.

Per och Madelene passade på att prata ut efter att han och Lina kommit tillbaka till logfesten.

– När man har fyra donnor hemma, och i ett så tidigt skede, så försöker man ju vara så rättvis som möjligt. Jag ville att alla skulle känna att de fick uppmärksamhet. Men Madelene kändes lite orolig i det snacket vi hade efteråt. Tjejerna hade ju på känn att det snart blir ett val. Hon trodde nog att jag såg det som väldigt negativt att hon har barn sedan tidigare. Det hade jag inte alls reflekterat över, säger Per och fortsätter:

– Sen kan jag tycka att produktionen fokuserar lite väl mycket på Madelene, att hon ska ha varit nojig. Jag vet ju inte hur hon kände, men det har kommit i centrum. Jag upplevde inte att hon var fullt så nojig.

1 av 5 | Foto: TV4
Per och Lina drar från logdansen.

Hur hanterade du det här med att fördela egentid?

– Jag märkte att Madelene ville ha egentid och den biten. Det är ju upp till var och en att ta den egentiden. Jag kunde ha frågat henne, men jag kan känna att har man funderat och vill ha mer egentid så får man ta den än att bara prata om att göra det.

Nöjesbladet har sökt Madelene.

I programmet gjorde mjölkbonden Susanna, 27, och hönsbonden Erik, 25, sina första val. Tobias Jönsson och Caroline Karlsson blev de första brevskrivarna att behöva lämna programmet och chans till romans med sina favoritbönder. Nästa vecka gör Per och Simon, 26, sina val.

”Bonde söker fru” sänds onsdagar 20.00 på TV4 och TV4 Play.

ARTIKELN HANDLAR OM