Därför petas Alexander Nilson från ”Kniven mot strupen”

TV

”Kom inte som någon chock”

1 av 3 | Foto: Alexander Nilson.

I höst har ”Kniven mot strupen” säsongspremiär - utan programledaren Alexander Nilson, 45.

Nu berättar tv-profilen varför han petas från programmet efter sex säsonger.

– Det är för att de vill utveckla programmet, säger han.

Förra hösten fick tv-profilen och kocken Alexander Nilson ett telefonsamtal från TV3 och produktionsbolaget Strix. Han fick veta att han inte längre får fortsätta som programledare för ”Kniven mot strupen”.

Efter att ha hjälpt konkurshotade restauranger i sex säsonger av realityserien ersätts Alexander Nilson nu av fiskeprofilen och kocken Claes ”Svartzonker” Claesson.

– Det är det för att de vill utveckla programmet, precis som med allt annat. ”Arga snickaren” blir ”Nya arga snickaren” och ”Efterlyst” blir ”Nya efterlyst”. Helt plötsligt är allt nytt. TV goes with the flow, säger Nilson.

”Inget agg”

Alexander Nilson är inte besviken över kanalens beslut.

– Det kom inte som någon chock, jag satt bara och väntade på det. Jag tror inte att det är något personligt och jag har inget personligt agg mot dem heller.

Han är snarare förvånad över att han fått förnyat förtroende varje år sedan starten 2009.

– Jag hade aldrig trott att det skulle bli sex säsonger. Varje gång de har ringt och sagt att vi kör har jag tänkt: oj jaha. Det har inte varit den bästa framförhållningen, den har det aldrig varit med ”Kniven mot strupen”, säger han.

Är sjukskriven

Vad gör du nu i stället?

– Just nu är jag faktiskt sjukskriven, men jag vill inte prata om varför. Jag har varit lite dålig ett tag, men det innebär ju inte att hjärnan inte fungerar. Det är klart att jag har en massa planer, men just nu tänker jag mest på hälsan.

TV3:s presschef Susanne Nylén bekräftar att man vill fräscha upp sitt gamla format.

– Det är vanligt att man byter profil för att förändra programmet något, säger hon.

Alexander Nilsons ersättare Claes ”Svartzonker” Claesson har varit i restaurangbranschen sedan han var 16 år. Han är också aktuell med formatet ”Fiskefeber” på Kanal 5.