Peter Magnusson gör humorprogram i Kanal 5

Brittiska ”Wild Things” kommer till Sverige

En är utklädd till en gigantisk uggla. Den andra ska guida ugglan genom en sydamerikansk hinderbana.

I ”Wild Things” sätts svenska pars samarbetsförmåga på prov – och kommenteras av Peter Magnusson och Johan Petersson.

– Det kändes viktigt att göra något som är lite knäppt, säger Peter.

Låter en blind ekorre som kastar sig genom en hinderbana, ivrigt påhejad av sin partner, som en psykedelisk dröm? Nä, det är bara det brittiska tv-formatet ”Wild Things” som kommit till Sverige.

I gameshowen utmanar svenska par varandra i samarbetsförmåga. Den ena partnern ska ta sig igenom en sydamerikansk hinderbana i skogen, ivrigt påhejad och instruerad av sin partner. Kruxet? Den tävlande är klädd i en gigantisk djurdräkt och ser ingenting.

Om paret vinner kammar de hem en stor prissumma. Om de misslyckas väntar pinsamma straff.

”Vi är ganska knäppa”

Komikerna och skådespelarna Peter Magnusson, 41 och Johan Petersson, 47 kommenterar kalaset.

– Vi ramar in det knäppa genom att försöka vara ganska seriösa sportkommentatorer, vilket vi kanske inte är till hundra procent. Vi är ganska knäppa vi också, säger Peter Magnusson.

Han går därmed från TV4, där han tidigare gjort humorprogrammen ”Hey Baberiba” och ”Stockholm-Båstad”, till Kanal 5. Peter tackade ja till projektet utan att tveka.

– Det kändes så roligt att göra något som är lite knasigt och i bjärt kontrast till annat jag gjort den sista tiden. Jag var ju med i ”På spåret” som av många anses vara ett lite tjusigt program. Nu kändes det viktigt att göra nåt som är lite knäppt. Sedan är det jäkligt kul att få jobba med Johan som jag aldrig jobbat med innan.

”Skrattar med magen”

Peter Magnusson kände inte till tv-formatet innan han fick frågan om att medverka, men har tittat på den brittiska versionen.

– Jag tycker det är skitroligt. Man skrattar med magen och det är lite befriande att få göra det i stället för att sitta och slita med manus i sex månader. Det är inte alltid man får möjlighet till det.

Skulle du själv ställa upp?

– Ingen aning. Jag lovar att ta en ordentlig funderare om jag får frågan.

Guida eller bli guidad?

– Guidad hade kanske varit roligast. Men jag har hört att det var ganska jobbigt att vara inne i de där dräkterna.

”Wild Things” har premiär på Kanal 5 i höst.

Publisert:

LÄS VIDARE