Här går starten av ”Så mycket bättre”

TV

Wadlings avsnitt blir det första att spelas in

1 av 6

I dag landade tre av årets "Så mycket bättre"-stjärnor på Gotland – alla tagna av Freddie Wadlings död.

Little Jinder hyllar artisten med en tatuering.

– Jag gjorde den i förrgår så den håller fortfarande på och läker, säger hon.

Nu är de första deltagarna på plats  – och inspelningen av ”Så mycket bättre” drar igång direkt.

Lisa Ekdahl är spänd inför inspelningarna och nämner direkt Freddie Wadling.
– Jag hoppas att vi kommer att kunna göra en fin, värdig, kärleksfull och sorglig hyllning till Freddie Wadling. Det känns väldigt hårt att han gick bort. Att vi nu får möjlighet att ge honom all kärlek och respekt han förtjänar har känts som en viktig ingrediens, säger Lisa Ekdahl.

Tatuerat sig för att hylla

Josefine Jinder, som går under artistnamnet "Little Jinder" var ett stort fan av Freddie Wadling och tycker att det känns bra att få hylla honom i programmet. I torsdags tatuerade hon in Wadlings punkbands logga på ovansidan av handleden.

– Jag pratade med min kompis Hurula som visade att han hade tatuerat sig själv och kände att jag också måste göra det för vi båda älskar honom. Jag gjorde den i förrgår så den håller fortfarande på och läker.

Wadlings avsnitt spelas in först

Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows säger att han var den av artisterna som kände Wadling bäst. Han är precis som de andra tagen och ledsen över att Freddie Wadling inte är med.
– Det är blandade känslor. Man är peppad på att göra det här och träffa alla andra, men det är såklart väldigt deppigt att inte Freddie är med.

Förra veckan träffade han Wadlings fru Bella och nära vännen Sebastian Öberg.
– Vi pratade länge och kramades och de ville verkligen att vi skulle hylla honom och göra ett program om honom så då är det inget snack, säger han.

Freddie Wadlings avsnitt blir det första och spelas in redan under söndagen.
– Det var väl egentligen ett önskemål från artisterna att få ta itu med det på en gång. Eftersom det är lite speciellt så känner vi att vi ska göra det det första vi gör. Det kändes bäst för artisterna, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.