Fick revansch efter tv-programmet

Publicerad:

TV

Blev dissad i ”Dragons den” – nu är företaget värt miljarder

1 av 5 | Foto: DAVID HARTLEY/REX
Shaun Pulfreys hårborste blev en världssuccé – trots dissen i tv.

Snacka om revansch!

Hans idé nobbades i brittiska ”Draknästet” och ingen av domarna blev direkt frälst. Men nu har mannens hårborste blivit en supersuccé och hans företag är värt miljarder.

Frisören Shaun Pulfrey var med i den brittiska versionen av "Draknästet” – ”Dragons den” – 2007. Han försökte sälja in hårborsten Tangle Teezer. Domarna gillade idén men gav de ändå nobben. De tyckte att de var slöseri med tid att ge stöd till idén. En av domarna liknade borsten vid en hästborste.

Inga fina ord alltså. Men nu har Shaun Pulfrey fått sin revansch. Företaget som bland annat säljer hårborsten är värt omkring 2 miljarder kronor.

13 borstar per minut

Det skulle  göra borsten till en av de mest framgångsrika dissarna i programmets historia.

Efter programmet sa han att han kunde låna pengar av banken i stället och han ville ändå förverkliga sin dröm – vilket han lyckades med.

Nu exporterar hans företag 13 borstar per minut till 60 olika länder i världen och borsten har blivit hyllad av flera kändisar.

Mycket rikare än domaren

Det ryktas om att företaget ska säljas. Det är oklart till vem, men enligt Daily Mail finns det intresserade som kan tänka sig att betala 2 miljarder kronor. Affären väntas bli klar inom kort.

Om affären går igenom blir Pulfrey nästan fem gånger rikare än domaren Ms Meaden som tyckte att borsten liknade en hästborste.

Publicerad:

LÄS VIDARE