’Mamma är ju en samlare av rang’

avSusanna Hållbus

TV

Pernilla Wahlgren om Christina Schollin: Tyvärr är vi nog mer lika än jag vill erkänna

1 av 4

En ordningsam minimalist.

Så ser Pernilla Wahlgrens bild av sig själv ut.

Men egentligen är hon mer lik sin mamma Christina Schollin än hon vill erkänna.

– Hon shoppar för mycket, samlar för mycket, har svårt att göra sig av med saker.

I kvällens avsnitt av ”Wahlgrens värld” åker familjen till Spanien och hälsar på mormor Christina Schollin, 78, och morfar Hans Wahlgren, 79.

Att Pernilla Wahlgren, 48, själv är kändisbarn gör att hon kan relatera till vad barnen Bianca Ingrosso, 21, och Benjamin Ingrosso, 19, går igenom.

– Man kan få mycket skit när man vill satsa på samma karriär. Då har mina föräldrar funnits som ett bra stöd. De har aldrig pushat mig eller velat stå bredvid och glänsa, jag har fått klara mig på egen hand, säger Pernilla.

Mor och dotter-relationen med Christina är helt olik den hon själv har med dottern Bianca.

– Vi har ju nästan aldrig bråkat. Vi har en okomplicerad relation. Jag har aldrig haft någon tonårsrevolt, jag har varit ett smidigt barn och hon har varit en sådan där ”frihet under ansvar-mamma”.

Samlade på ankor

Enligt sin egen självbild är Pernilla Wahlgren minimalistisk och ordningsam. Men på senare tid har hon insett att hon faktiskt är ganska lik sin mamma.

– Tyvärr är vi nog mer lika än jag vill erkänna.

– Hon shoppar för mycket, samlar för mycket, har svårt att göra sig av med saker. Där kan jag märka att jag är likadan. Och det är ju lustigt, säger Pernilla.

Christina har en samling av änglar som inte går av för hackor. Förutom ett tag då Pernilla samlade på saker med ankor och änder, har hon inte tagit efter.

– Nej tack och lov, hon är ju en samlare av rang. Änglar har det varit i alla år, nu är det fjärilar sedan de flyttade till Spanien.

Pernillas dotter Bianca tycker att Pernilla är skön när hon bjuder på sig själv och är lite pinsam.

Men Pernilla själv tycker att det kan bli för mycket när Christina Schollin ska visa bilder på barn och barnbarn jämt.

– Hon älskar det. Då kan jag tycka att hon är pinsam. Samtidigt är jag ju tacksam för att hon har samlat album på mig i alla år, för jag samlar ingenting av mina barn, säger Pernilla.

”Otroligt skön”

Christina Schollin dokumenterar och skriver på sina memoarer.

– Min mamma är mitt största fan. Hon beundrar mig, inte bara för att jag är hennes dotter. Också för att jag har klarat av fyra ungar själv.

– Vi har en jättebra relation. Min mamma är otroligt skön, säger Pernilla.

ARTIKELN HANDLAR OM