Hen är bäst betald i ”Idol”-juryn

Uppdaterad 2018-08-14 | Publicerad 2016-12-10

Idol”-juryn kan räkna hem miljonbelopp

Trots tittarraset – TV4 planerar för två säsonger till.

För sitt arbete kan ”Idol”-juryn räkna hem miljonbelopp.

– Quincy har högst lön, han var den som var svårast att övertala, säger en källa med insyn.

Tittarna har svikit Idol under hösten med över 100 000 förre tittare varje vecka i genomsnitt.

Men TV4 har inga planer på att överge sin genom åren stora tittarsuccé och flaggskepp i tablån.

– Det känns superkul att dra igång en ny magisk säsong 2017. Jag kan redan nu avslöja att den nya säsongen kommer innehålla några förändringar men exakt vad det är kommer jag inte kommentera redan nu. Vi har bara lovord att säga om vår nya jury, de är helt fantastiska alla tre och vi är supernöjda med deras insats den här säsongen, säger ”Idols” exekutiva producent Clara Tengbom.

Juryn lovade flera säsonger

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är den nya juryn, bestående av Nikki Amini, Fredrik Kempe och Quincy Jones III, lovade ytterligare två säsonger om de själva vill.

– Så var dealen när de valde att tacka ja till ”Idol”, att det skulle röra sig om minst tre säsonger, säger en branschkälla.

– Det kan givetvis ändras, de skriver bara kontrakt för ett år i taget. Men det är absolut sagt tre år. Det gäller både juryn och skivbolaget som signar ”Idolerna”.

Lukrativt

Nikki Amini har redan bekräftat för Nöjesbladet att hon kommer sitta i ”Idol”-juryn även nästa år. Om även Fredrik Kempe och Quincy Jones III är med på tåget är ännu oklart, men ”Idol” är ett lukrativt uppdrag.

För tre år kan en jurymedlem hämta hem minst 2,7 miljoner kronor, enligt samstämmiga uppgifter från flera väl insatta källor.

– Ersättningen ligger på mellan 900 000 och 1,5 miljoner kronor för ett år, säger en källa.

2 miljoner kronor

Tidigare säsonger har enskilda jurymedlemmar kunnat få omkring 2 miljoner kronor för en höst vid jury-bordet, men då krävs att man bevisat sin populäritet bland tittarna.

– Anders Bagge var bäst betald i den förra juryn. Möjligen kan Quincy ligga på den nivån nu, med tanke på att han varit tvungen att flytta från USA. Han har högst lön i alla fall, han var den som var svårast att övertala inför årets säsong, säger en annan person med insyn.

ANNONS