Fick MS efter skilsmässan

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2012-01-08

Louise Hoffsten om kriserna som knäckte henne – och hur nye maken till sist fick nog

Först skilsmässa, därefter beskedet om att hon drabbats av en obotlig sjukdom.

För Nöjesbladet avslöjar Louise Hoffsten hur hon kom ur livskrisen.

– Min man blev förbannad och skällde ut mig, säger hon.

I går kunde tittarna se hur Louise Hoffsten inte kunde hålla tillbaka tårarna i ”Stjärnorna på slottet” när hon berättade om sorgen efter att ha blivit lämnad av sin dåvarande make.

– Jag blev lite överraskad, jag trodde det var färdigbearbetat, säger Louise Hoffsten, 46, till Nöjesbladet.

Ville inte prata

Det var i mitten på 90-talet som dråpslagen drabbade henne ett i ett. Först skilsmässa och på våren 1996 fick hon diagnosen MS, multipel skleros, en obotlig sjukdom.

Till en början ville hon inte berätta om sjukdomen i programmet – men hon ändrade sig.

– Jag sa det, att jag vill inte hålla på att älta det där, jag har ältat käften ur led kring det. Men sen märkte jag ju att de sökte hela tiden och ville ställa frågan. Så ok, ”we can’t avoid the pink elephant in the room”. Så jag berättade rakt upp och ner, säger hon.

Kände du dig pressad?

– Nej, så medveten är jag själv att jag vet hur tv funkar, det var ingen som tvingade mig. Även om jag hade sagt nej, nej, nej innan så förstod jag att det hade blivit ett konstigt program annars. Så det var bättre att berätta, säger hon.

”Har legat latent”

För Nöjesbladet berättar hon om att hon tror att sjukdomen utlöstes av den uppslitande skilsmässan.

– Jag åt inte, jag drack inte, jag var bara i chocktillstånd och mådde väldigt dåligt. Det kan ju sätta i gång i och med att immunförsvaret får sig en törn när man är med om en väldigt svår upplevelse. Men sjukdomen har legat latent hela tiden och hade kommit ändå, säger hon.

Det var skilsmässan som drabbade henne hårdast.

– Det var bara svart, svart. Bitterhet är ett gift. Och det förtär en till slut, sen kommer en dag då man känner att ”det här går inte längre, det måste ske en förändring”, säger hon till Nöjesbladet.

Gifte om sig 2003

Nu avslöjar Louise Hoffsten hur hon tog sig ur livskrisen. Hennes nuvarande man, skådespelaren Dan Bratt, 55, fick nog. Paret gifte sig sommaren 2003 och fick sonen Adrian på juldagen samma år.

– Min man var trött på att leva i skuggan av det som hade hänt. Han blev förbannad och skällde ut mig. Det var exakt vad som krävdes för att hon skulle kunna gå vidare och släppa den tidigare relationen.

– Jag behövde en spark i arslet helt enkelt och göra något åt det. Och sen insåg jag att jag inte är den enda som blivit lämnad en gång i livet eller haft olycklig kärlek. Min man har också varit med om det, men han har jättebra relation med sina ex, det var bara för mig att se det, säger hon.

Träffas du och din ex-man i dag?

– Nä, jag vet inte direkt. Vi äter jullunch ihop. Men vi kan ses utan att slå ihjäl varandra, det kan vi göra, säger hon.

ANNONS