– Jag ångrar att jag sa så mycket om deras kroppar

avLina Berggrén

Publicerad:
Uppdaterad:

Magnus erkänner grodorna – men inte mansgriseri

Foto: annika af klercker

Köping. Nu berättar ”Bonde söker fru”-Magnus om förhållandet som misslyckades och varför han verkar strö sexistiska kommentarer omkring sig i programmet.

– Jag var så pressad och stressad, och så bara kom det några grodor, säger Magnus.

Han tar emot med tända ljus och kaffe och bullar vid köksbordet på gården utanför Köping.

– Ja, det är mamma som har bakat bullarna, erkänner Magnus.

”Mullig men trevlig”

”Bonde söker fru” har gjort 30-årige spannmålsbonden Magnus Englund till en kärlekstörstande man med hela svenska folket. På gott och ont. Hittills har det mest skrivits om hans kommentarer om sina dejter. Uttalanden i stil med ”Mullig men trevlig ändå” och ”Man tittar ju på bröst och rumpa” har fått kritik.

– I förra veckans program blev det en konstig vinkel på att jag sa till en tjej att hon var knubbigare i verkligheten än på kortet, säger Magnus.

”Det blev knasigt”

Varför sa du så?

– Det blev en död tystnad och där stod jag med en jättehärlig tjej och bara ”Oj, vad ska jag säga nu då” och så blev det knasigt. Man är mänsklig och det blir fel ibland om man är nervös. Jag var skitnervös.

Magnus håller med om att kommentarerna om tjejerna inför och efter de första dejterna på Sundbyholm handlade mycket om deras kroppar. Men han känner inte igen bilden av sig själv som en mansgris:

– Från början ville jag nog leverera humor och bjuda på mig själv. Jag var så pressad och stressad, och så bara kom det några grodor. Jag hoppas att helheten av programmet visar vem jag verkligen är. Jag bryr mig om tjejer och relationer och jag är inte utseendefixerad. Jag ångrar att det blev så mycket om kropparna, säger Magnus.

Tagen på sängen

Han kan såklart inte avslöja hur kärlekslivet ser ut i dag men tidigare har det varit svårt att få det att fungera med flickvän på gården. Ett femårigt förhållande tog slut för tre år sedan.

– Jag tror att hon kände sig ensam. Det var mycket mitt fel, jag lade för mycket tid på jobbet. Nu har jag lärt mig att det måste finnas en tydlig gräns mellan jobb och fritid.

När uppbrottet kom tog det honom på sängen totalt.

– Jag trodde inte att det skulle ta slut. Men om man tror att man sitter säkert så kanske man lätt åsidosätter förhållandet och inte vårdar det som man borde. Man tror att det kommer att finnas där för all framtid. Det var en kämpig period att ta sig igenom efteråt. Vi valde att inte ha någon kontakt. För att jag skulle kunna komma vidare var vi tvungna att klippa alla band.

”Som en bränsletank”

Vad lärde du dig av det?

– Man ska passa sig för att ta varandra för givet. Kärlek är som en bränsletank på en bil. Bränslet får inte ta slut, för då stannar motorn. Kärlekstanken måste fyllas på hela tiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM