TV4 tar upp allsångskampen

avMartin Söderström

Publicerad:
Uppdaterad:

Bert Karlsson och Peter Settman bakom idén

Foto: Lotta Engbergs allsångsshow "Lotta på Liseberg" kan vara på gång till TV4.

Höstens kanalkrig rasar för fullt.

Och redan nu kan sommarens slag dra i gång.

Bert Karlsson skissar på ett nytt allsångsprogram – i TV4.

Foto: Bert Karlsson – mannen bakom planerna.

Sverige kan komma att få ett nytt allsångsprogram.

Men inte i SVT, utan i TV4.

Tillsammans med Peter Settman och dennes produktionsbolag Baluba har Bert Karlsson skissat på att göra tv-program av Lotta Engbergs allsångsshow ”Lotta på Liseberg”.

– Det stämmer. Det är jag och Peter Settman som ligger bakom idén. Vi kommer att lämna fram ett förslag till Liseberg inom två veckor. De säger sig vara intresserade och nu handlar det bara om att komma överens om ekonomi och sådant, säger Bert Karlsson till aftonbladet.se.

Redan förra sommaren flaggade Bert Karlsson för att han hade storslagna planer på ett nytt allsångsprogram i tv.

Nu har hjulen satts i rullning.

– Det är extremt konstigt att ingen gjort det här förut. Liseberg är för det första en mycket bättre park än Skansen. Och Lotta Engberg är den perfekta programledaren för det här formatet och dessutom betydligt mer allsång än Anders Lundin, säger han.

"Inte så snobbiga som Skansen"

Enligt Bert Karlsson är siktet inställt på att det nya allsångsprogrammet ska få premiär sommaren 2009.

– Vi tänker inte vara så snobbiga som de blivit på Skansen. Vi tänker inte diskriminera dansband eller dragspelare. "Allsång på Skansen” har bara blivit ett rent promotionprogram för industrin. Det fanns knappt en artist där i somras som inte var aktuell med turné eller ny skiva. Vi vill göra ett folkligt allsångsprogram med det som finns utanför Stockholm, säger han.

Från Peter Settmans Baluba är man betydligt mer fåordig.

– Som det ser ut just nu så kan jag inte kommentera det. Men det som Lotta Engberg gjort på Liseberg är jättebra, och som tv-program betraktat är det jätteintressant. Men innan det finns något mer konkret så kan jag inte ge några kommentarer, säger Magnus Gustafsson som är utvecklingschef på Baluba.

"Vore jättekul"

Lotta Engberg säger sig inte ha blivit officiellt tillfrågad, men är positiv till idén.

– Jag vet inte hur långt de kommit med planerna, men rent allmänt vore det jättekul. Och om jag blir tillfrågad så ska jag gladeligen sätta mig ned och ta ställning till det, säger Lotta Engberg till aftonbladet.se.

Från SVT:s sida är man inte överraskad över planerna på ett nytt allsångsprogram.

– Jag är inte alls förvånad. Jag har förstått att Lottas show på Liseberg är jättebra och trevlig, så jag har bara väntat på att det här ska dyka upp. Det är ju lite så i tv-branschen att alla projekt får sina ”syskon”, och i min värld ser det här ut som en bra tanke och det ska bli spännande att se hur det blir. Musik-Sverige är så pass stort nu att artisterna nog ska räcka till flera program, säger Gunilla Nilars, producent för ”Allsång på Skansen”.

Aftonbladet.se har sökt Åsa Sjöberg, programchef på TV4.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM