Läsarna: Det är förnedrings-tv

Av: Frida Sjödin

Publicerad:
Uppdaterad:

”Tycker det är för jävligt!”

Foto: Kanal 5

Förnedring eller underhållning?

Läsarnas dom är klar:

”Sanningens ögonblick” drar skam över människor.

”Har du haft sex med en man?”

”Har du någon gång gett dina kontaktuppgifter till en prostituerad på Filippinerna?”

”Har du någon gång funderat på att göra en penisförlängning?”Det var några av frågorna som ställdes i torsdagens avsnitt av ”Sanningens ögonblick”. Deltagaren åkte ut på frågan ”Känner du att du har varit ett stöd för din halvbror Mikael” och fick gå hem tomhänt.

”Pinsamt”

Diskussionerna om programmet förnedrar deltagarna eller om det bjuder på ofarlig underhållning har varit heta sedan det började. Så även på aftonbladet.se.

”Tycker det är för jävligt!!!!!! Det handlar om att göra folk ledsna, att kränka folk, att blotta sina sjuka sidor för att i de flesta fallen göra någon illa”, skriver signaturen Decrypter i forumet.

”Nej, inget vidare kul tv-program tycker jag. Pinsamt”, skriver signaturen Formosus.

”Jag har slötittat en eller två gånger. Och jag har kudde framför ögonen för jag skäms... Denna programserie kommer nog förhoppningsvis bara leva en säsong! Undrar vad TV tänker, gör sådan här skit”, skriver signaturen StealGranny.

Men inte alla är negativa. ” JackTheStripper” uppger att han själv har anmält sig till programmet:

”Jag tycker det är hur roligt som helst att se hur långt folk går för pengar, jag skulle gärna berätta ett och annat för att få dom pengarna”, skriver personen.

Förnedrings-tv

Så läsarnas dom är klar: ”Sanningens ögonblick” drar skam över människor. När över 10 000 personer hade röstat så tyckte nästan 80 procent att programmet var förnedrings-tv. Resten tyckte att tv-produktionen var oskyldig underhållning.

Och även om man väljer att titta på programmet eller inte så är en sak säker. Med cirka en halv miljon tittare så har ”Sanningens ögonblick” befäst sin position i tv-tablån.

Publicerad: