Paret har sex i tv

avAndreas Häggström, Kerstin Magnusson

TV

Filmas i Filip & Fredriks show – för att se hur många kalorier de gör av med

Foto: Foto: KANAL 5
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar tillsammans med kärleksparet Niklas och Anna innan de tar av kläderna i ”Boston tea party”.

Sex i vetenskapens namn är Filip och Fredriks senaste projekt.

I kväll sänds den nakna sanningen – och Kanal 5 förbereder sig på tittarreaktioner.

– Man hade helt klart kunnat visa mindre, säger programchefen Lars Beckung.

De har besökt porrfilmsinspelningar, ätit människokött och varit fulla på jobbet.

Men i kvällens avsnitt av ”Boston tea party” tar Filip Hammar, 33, och Fredrik Wikingsson, 35, sin nyfikenhet till nya nivåer.

I ett abonnerat hotellrum på okänd ort låter programledarduon ett kärlekspar ha sex i tv – för att sedan mäta hur många kalorier de förbränner.

Syftet?

Att ta död på myten om sex som motionsform.

– Det vi gör är ett forskningsprojekt och forskningsprojekt ska ju uppmuntras, och det tycker nog Kanal 5 också, säger Filip Hammar.

Och kanalens programchef, Lars Beckung, är lika entusiastisk.

– Vi förstår att det i Filip och Fredrik-anda bryter ny mark och tänjer på gränser, men vi tycker att det är ett spännande projekt. Det är ju fokus på mätningarna och inte på själva sexet även om man ser det som pågår i bakgrunden.

Ville visa ett riktigt test

Sex och naket i tv är ett fenomen som alltid har skapat debatt i Sverige, inte minst i och med Linda Rosings sexuella utsvävanden i ”Big brother” 2003.

Kanal 5 är medveten om att även kvällens avsnitt är en rejäl och provocerande portion tv-historia.

– Ja, men det är ett tv-medium och vi ville visa att testet utfördes på riktigt, att det inte bara var ett nonsenstest. Men absolut, man hade helt klart kunnat både gömma och visa mindre, säger Lars Beckung.

”De tyckte det var kul”

Paret i sängkammaren, Niklas och Anna, rekryterades via en swingersklubb och tvekade aldrig att ställa upp framför kameran.

– De tyckte det var kul och hade roligt under inspelningarna. Vi hade kontakt med dem både före och efter inspelningarna, och följde upp så att allt kändes okej för dem, säger Mattias Bergqvist, redaktör för ”Boston tea party”.

Filip Hammar medger att experimentet var i en klass för sig.

– Det känns ju lite speciellt. Men jag har i min yrkesutövning sprungit in i många märkliga situationer. Men så klart, det är inte som att sitta och jobba på en resebyrå, det är ett märkligt jobb man har, säger Filip Hammar.