Tittarna rasar mot ”Superstars Celeb”

TV

Bytte ut skadade da Silva – mot skadade Denise Lopez

Foto: TV3/SIMON CEDERQVIST
Carin da Silva inför Superstars Celeb.

En skadad deltagare byttes ut mot en annan skadad deltagare i TV3:s "Superstars celeb".
Nu rasar tittarna mot programmet och ersättaren Denise Lopez.
– Jag har full förståelse för tittarnas reaktioner, säger Lopez.

Foto: Börje THURESSON.
Denise Lopez.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Ett starkt missnöje har nått TV3 efter att man ersatt skadade Carin da Silva med Denise Lopez i ”Superstars celeb”.
I programmet berättar Lopez om sitt tillstånd:
– Två massiva diskbråck är jag opererad för. Det är en ganska allvarlig skada. Den spökar till och från. Dessutom har jag fått barn ganska nyligen, på grund av det fick jag också problem efteråt. Jag är okej nu, men skulle jag behöva bryta gör jag det för att jag måste.

Tittarna har ifrågasatt varför Lopez över huvud taget är på plats med tanke på hennes fysiska tillstånd.

”Det är ett haveri”

Lopez menar att TV3 varit fullt medvetna om hennes fysik i förväg.
– De ringde mig på en torsdagskväll och ville att jag skulle åka nästa morgon till ”Superstars celeb”. De kände till min bakgrund och ryggoperationen från 2004, säger hon.
När hon väl var på plats på kanarieön Fuerteventura skulle hon få uppleva hur mycket hårdare tävlingarna skulle vara än vad hon informerats om. Lopez anser att hon hamnat mitt i en situation där TV3 desperat behövt hitta en ersättare och att informationen om hennes hälsoproblem inte nått alla i teamet.
– Det är ett haveri, säger hon till Nöjesbladet.
Hon kritiserar TV3:s val att inte ha någon reservplan med tanke på tävlingarnas hårdhet.
– De behöver ha reserver på plats, säger hon.

Kritiserar TV3

Lagledaren Robert Kronberg menar att Denise Lopez aldrig borde ha tackat ja. Men kritiserar likt Lopez produktionen för att TV3 saknade reserver.

– Jag undrar varför hon ställde upp utifrån situationen hon har. Jag hade tänkt efter en extra gång innan jag hade sagt ja. Trots att det var snabba puckar att få fram en reserv. Men hon gjorde allt hon kunde och försökte hela vägen, säger han.

Kommer se över urvalet

TV3 tänker se över rutinerna inför framtida produktioner. Men poängterar att man förutsatte att Lopez skulle kunna delta.
– När man åker ner på en fysisk tävling ska man kunna ge allt. Men hon kom ju in som reserv och det var snabba ryck när vi tog in henne. Vi har så klart funderat om vi kunnat göra något annorlunda. I framtiden kommer vi att se över urvalsprocessen, säger TV3:s programchef Fredrik Lundberg.