– Det känns bara tomt

Publicerad:
Uppdaterad:

Brandeby ville hoppa av direkt i tv – stoppad av TV 4

Adjö, Anna Lasse fick stanna – Anna fick åka hem. ”Det känns inte bra”, säger Brandeby, som vädjade om att bli utröstad.
Foto: Gustav Mårtensson
Adjö, Anna Lasse fick stanna – Anna fick åka hem. ”Det känns inte bra”, säger Brandeby, som vädjade om att bli utröstad.

Lasse Brandeby krävde att få sluta i ”Let’s dance” i direktsändning.

Men TV 4 sa nej.

– Vi ville lämna vår plats till någon annan, säger Lasse.

Foto: Gustav Mårtensson
Peptalk Lasse Brandeby och Ann Lähdet tröstas av juryns Tony Irving.

I går blev sex danspar fem i kampen om en finalplats i ”Let’s dance”.

Juryn gav lägsta möjliga poäng till Lasse – fyra poäng totalt. Och hans fästmö Ninnie Fjelkegård vädjade i direktsändning till tittarna att inte rösta på honom. Men det räckte inte. Det blev Anna Sahlin som fick gå och när lamporna släckts i studion var alla besvikna – Lasse Brandeby, juryn och övriga deltagare. För tittarna har bestämt att Lasse ska ”dansa” i ”Let’s dance” nästa vecka.

– Det är orättvist. Visst är det underhållning men det är inte dans, säger domaren Maria Öhrman.

”Känns inte bra”

Medan övriga danspar ägnar 20–30 timmar i danslokalen tränar Lasse två gånger per vecka, eftersom han spelar in en film på annan ort. Till slut fick han nog. I torsdags och i går har Lasse Brandeby och TV4 suttit i krismöte.

Lasse och dansaren Ann Lähdet hade en plan. Om de gick vidare i gårdagens delfinal tänkte de i direktsändning ge upp sina platser till dem som åkt ut. Men TV4 stoppade kuppen.

– Jag har inte skrivit reglerna, men det här känns inte bra, säger Lasse uppgivet.

Ha sjukintyg

Enligt TV4 måste en deltagare ha ett sjukintyg för att få sluta i ”Let’s dance”. BBC äger rättigheterna till programidén där deltagarna ska röstas ut.

– Det har vid ett fåtal tillfällen runt om i världen förekommit att deltagare lämnat programmet på grund av medicinska eller personliga skäl. I Sverige så jobbar vi med TV4 för att tävlingens format ska bevaras samtidigt som man tar hänsyn till Lars Brandebys omständigheter, säger Sarah Andrews, presskontakt på BBC.

TV4:s exekutiva producent Pelle Porseryd bekräftar att de varit i kontakt med BBC.

– Om någon är sjuk eller vill lämna programmet har vi kontakt med BBC. Exakt hur de diskussionerna ser ut vill inte jag gå in på, säger Pelle Porseryd.

Lasse var säker på att åka ut:

– Det är ju bara löjligt att vi är kvar, men jag kan inte göra ett skit åt det. Just nu känns det bara tomt. Nu måste de prata med BBC.

Så funkar reglerna:

Mer om Let's Dance:

Maud Cordenius, Johanna Petersson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN