Här får 14-åriga Nelli Talang-juryn att gråta

”Jag var så himla nervös först”

1 av 5
TV

Nelli Berg, 14, levererade ett känslosamt succéframträdande i ”Talang”.

Hennes revansch på mobbarna fick LaGaylia Frazier att gråta – och skicka Nelli direkt till semifinal.

– Musiken är det finaste jag har och den har hjälpt mig väldigt mycket, berättar Nelli.

Nelli Berg, 14, från Stockholm bjöd på ett framträdande som tog henne direkt till semifinalen i det tredje avsnittet av ”Talang”.

– Det var jättekul, men jag var så himla nervös först. Jag visste ju inte hur juryn skulle reagera, säger hon till Nöjesbladet.

Trots nerverna, levererade hon ett prickfritt framträdande som fick juryn att tappa fattningen. Dessutom berördes expertmedlemmarna djupt av Nellis mörka hemlighet – en tuff uppväxt, kantad av mobbning och utanförskap.

– Jag var väldigt mobbad under fyra års tid för hur jag såg ut och hur jag är. Varje dag i skolan var det kommentarer och öknamn. Jag ville absolut inte gå dit, men varje gång jag kom hem fortsatte det på sociala medier. Men sången får mig att må så himla bra och jag tog igenom det, säger Nelli Berg i programmet.

Direkt till semifinal

Hon framför Demi Lovatos ”Stone cold”. Efteråt är LaGayla Frazier, som också är en av Nellis stora förebilder, lyrisk.

– Du har så stark röst, men det jag uppskattade mest var att du visade din sårbarhet. Vi kände din kamp. Du satte det här! Du var så äkta, och det är exakt vad vi vill ha, säger en tårögd LaGaylia Frazier, som skickar Nelli raka vägen till semifinalen genom att dela ut sin ”Golden Buzzer”.

Musiken betyder allt

Nelli har sjungit så länge hon kan minnas. Hon har aldrig gått i kör, men började hos en sångpedagog för ett par år sedan. Musiken har alltid varit närvarande - inte minst under den tuffa tiden med mobbning, då den dessutom fungerade som en hjälpande hand.

– Musiken betyder allting för mig och det är det jag brinner för. Musiken är något fantastiskt, som jag inte kan leva utan. Det är det finaste jag har. Och den har hjälpt mig väldigt mycket, förklarar hon.

Förutom LaGaylia Frazier inspireras hon av Zara Larsson, som hon beskriver som en cool och väldigt bra sångare. När det kommer till Nellis egen röst är hon dock noga med att ha ett unikt uttryck.

– Jag försöker alltid vara mig själv när det gäller sången. Det är viktigt.

Hur förbereder du dig inför semifinalen?

– Jag bara tränar så mycket jag kan. Jag är jättetaggad och superglad!

Var är du om 10 år?

– Min dröm är att jobba med musik och vara sångerska, så det hoppas jag att jag gör om 10 år.

”Talang” sänds lördagar 20.00 i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM