Anders Bagge: ”Kan svära något djävulskt för lite jord och lera”

Upptäckte nya sidor hos sig själv under programmet

Att Anders Bagge skulle tacka ja till SVT:s program ”Det stora fågeläventyret” var inte helt självklart.

Anledningen till tveksamheten berodde på en eventuell flygtur till Peru.

– Jag diggar verkligen inte att flyga, men sa ja i alla fall, säger han till Nöjesbladet.

Musikern och tv-profilen Anders Bagge, 49, är en av de fyra kändisar som nu tävlar om att vinsten i SVT:s program ”Det stora fågeläventyret”. När programmet började var det sju par bestående av en kändis och en fågelskådare, som under åtta program skulle försöka fånga olika fågelarter på bild. Under tävlingens gång blir omständigheterna i vilka de ska fånga fåglarna på bild allt tuffare. Nu har tre par åkt ur tävlingen, och trots att Bagge och hans tävlingspartner Maria Olsson, 31, varit nära att åka ut flera gånger, har de ändå lyckats hålla sig kvar.

– Jag älskar djur och det är min största hobby. Jag har fokuserat lite för mycket på hund och katt tidigare, så när jag hörde talas om det här med fåglar så tyckte jag att det var konstigt att jag inte fattat tycke för det innan, säger Anders Bagge till Nöjesbladet.

Hans kontakt med fåglar innan programmet var, enligt honom själv, att ha en papegoja som husdjur. Den blev han dock tvingad att göra sig av med efter att den bitit hans dåvarande flickvän.

”Visste inte att jag kunde bli så förbannad”

De tre par som går längst i tävlingen får flyga till Peru för finalen, något som gjorde att Anders Bagge tvekade till att medverka i programmet.

– Jag diggar verkligen inte att flyga, men jag sa ja i alla fall. Jag tänkte att vi nog ändå inte skulle gå så långt i tävlingen, säger han till Nöjesbladet.

”Det stora fågeläventyret” har hjälpt honom att upptäcka nya sidor hos sig själv som han inte visste om att han hade.

– Jag är tydligen en tävlingsmänniska som kan svära något djävulskt för lite jord och lera. Den sidan kände jag inte till innan. Jag visste inte heller att jag kunde bli så förbannad för att jag inte hittade en liten fågel.

”Det stora fågeläventyret” sänds på tisdagar i SVT1 klockan 20:00.

Publisert:

LÄS VIDARE