C More och TV4 gör serie av Jens Lapidus trilogi

Alexej Manvelov och Josefin Asplund i ”Top dog”.
Alexej Manvelov och Josefin Asplund i ”Top dog”.

Det blir mycket Jens Lapidus i rutan framöver. Netflix satsar på ”Snabba cash” – och C More/TV4 på ”Top dog”.

I somras fick vi veta att Netflix satsar på en ”Snabba cash”-serie, som ska utspela sig tio år efter händelserna i Lapidus romantrilogi.

Och nu får vi veta att Jens Lapidus senaste boktrilogi – bestående av böckerna "VIP-rummet", "Sthlm delete" och "Top dogg" – blir tv-serie hos C More och TV4.
Serien heter ”Top dog”, och handlar om ”krocken mellan den drivna affärsjuristen Emily Jansson och ex-brottslingen Teddy Maksumic”.
Huvudrollerna spelas av Josefin Asplund (”Himmelsdalen”) och Alexej Manvelov (”Innan vi dör”), och så här beskrivs handlingen:
Ett mystiskt försvinnande förenar två helt olika världar, och ett ytterst omaka par - juristen Emily och den villkorligt frigivna Teddy. De har två motsatta viljor. Hon vill upp. Han vill ut. Hon vill trygga sin framtid, han vill lämna sitt gamla liv. Båda tvingas tänka om när de hamnar mitt i en smutsig härva där det förflutna kommer ikapp, där framtidsdrömmar krossas, och där ingenting är vad det ser ut att vara.
På rollistan finns även Gustav Lindh, Peter Gardiner, Christian Hillborg, Joel Spira, Kardo Razzazi, Mahmut Suvakci, Bekzod Kuliev, Amanda Ooms, Lina Englund och Felice Jankell. Huvudmanusförfattare är Veronica Zacco, och Molly Hartleb och Alexis Almström regisserar.
- Det är spännande att ”Top dog” nu har blivit tv-serie. Utifrån det jag har sett kan jag säga så här: det kommer att bli dunder. Jag har inte varit inne och pillat i detaljer, men det viktigaste med adaptioner av mina verk är att autenticiteten består. Äktheten ska genomsyra allt och där utgör manus, regi och skådespelarna de grundläggande byggstenarna. Det jag har sett av Josefin och Alexej bådar gott, de har perfekt anslag, säger Jens Lapidus.


”Top dog” består av åtta avsnitt och får premiär nästa år.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE