Viaplay

Viaplay gör rysare på Sydpolen – med stjärnan från ”La casa de papel”

Av: 

Karolina Fjellborg

”The head”.
”The head”.

TV

Viaplays senaste seriesatsning är ”The head”. En rysare på Sydpolen med bland andra Sandra Andreis, Hannes Fohlin från ”Vår tid är nu” och Álvaro Morte från Netflix spanska dunderhit ”La casa de papel”.

Viaplay satsar på kalla läskigheter.
Den kommande engelsk-danska thrillerserien ”The head” utspelar sig på Antarktis, och beskrivs i ett pressmeddelande (kanske aningen övermodigt) som en ”perfekt mix av Nordic noir och John Carpenters klassiska skräckfilm 'The thing'” av NENT Groups innehållschef Filippa Wallestam.
Så här lyder beskrivningen:
Vintersäsongen har kommit till Sydpolen vilket innebär att solen inte lär lysa under de närmaste månaderna. Ett litet team med biologen Arthur Wilde i spetsen, stannar kvar på forskningsstationen för att undersöka klimatförändringar. Men när sommaren återvänder, finner biologens avlösare Johan Berg forskningsstationen tom och teamet som varit kvar under vintern är antingen döda, eller försvunna. Johan befinner sig plötsligt mitt i jakten på en mördare, och hans fru Annika är dessutom en av de saknade. För att ta reda på vad som hänt behöver Johan förlita sig på Maggie, en ung doktor som är den enda i teamet som överlevt – eller är hon verkligen det?
På rollistan finns svenskarna Sandra Andreis (aktuell i SVT:s ”We got this”) och Hannes Fohlin från ”Vår tid är nu”, spanske Álvaro Morte (alltså ”Professorn” i Netflix ”La casa de papel”), irländske John Lynch, danske Alexandre Willaume och den japanska artisten och mångsysslaren Tomohisa Yamashita.
Serien är skriven av de spanska bröderna Àlex och David Pastor, och regissör är landsmannen Jorge Dorado.


”The head” består av sex delar och får premiär på Viaplay till hösten.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder till bra pris hos Lindex här!

Lindex


Publisert:

LÄS VIDARE

STOR GUIDE: 55 tv-serier att streama hösten 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Viaplay

Tv-serier

Antarktis

Klimatförändringar

Vår tid är nu