Viaplay gör serier av fyra Roslund & Hellström-deckare

Simon J Berger, Mimosa Willamo, Leonard Terfelt och Anders Roslund.
Simon J Berger, Mimosa Willamo, Leonard Terfelt och Anders Roslund.

Goda nyheter för alla som gillar kriminalförfattarduon Roslund & Hellströms böcker:
Nu blir fyra av dem tv-serier hos Viaplay.

Nu gör Viaplay tv-serier av fyra böcker signerade Anders Roslund och Börge Hellström – och först ut av filmatiseringarna är "Box 21", som beskrivs som en "explosiv traffickinghistoria med svåra moraliska frågor om offer och gärningsmän".
Huvudrollen som kriminalkommissarie Ewert Grens spelas av Leonard Terfelt, och övriga roller görs av finska Mimosa Willamo, Simon J Berger, den guldbaggebelönade "Goliat"-stjärnan Joakim Sällquist, Sandra Andreis och Ellen Jelinek.
- Jag har burit Ewert Grens inom mig i 20 år, jag tror ju nästan att han lever. Det är en lyx och ynnest att få se karaktärerna som jag och Börge har kämpat med möta ännu en ny publik, säger Anders Roslund i ett pressmeddelande.
Mer ur pressmeddelandet:
Med sin kompromisslösa realism baserad på djup research blev Roslund & Hellström snabbt Sveriges mest kritikerrosade och bästsäljande kriminalförfattare. Idag är de översatta till 36 språk och säljs över hela världen. I Box 21 berättar de historien om Lydia och Alena, två unga tjejer från öst som drömmer om ett bättre liv. Flickorna luras till Sverige med löften om bättre jobb, en resa som slutar i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem.
I Box 21 vävs flickornas livsöden samman med andra berättelser i en allt intensivare utveckling med sitt epicentrum på Södersjukhusets bårhus, där någon tar både levande och döda som gisslan. Mitt i händelsernas centrum finns kriminalkommissarie Ewert Grens, som ställs inför svåra frågeställningar om vilka som är de verkliga offren i det dödliga dramat.
"Box 21" regisseras av Mani Maserrat, och manus är skrivet av Dennis Magnusson, Stefan Thunberg och Anders Roslund själv. Premiär blir det på Viaplay nästa år.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE