Så förändras årets ”Så mycket bättre”

TV

Mycket är annorlunda med höstens säsong

1 av 10

Succéprogrammet ”Så mycket bättre” görs om.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att TV4 slopar det avslutande duettavsnittet för att testa ett nytt grepp.

– Duettavsnittet kändes lite som en blindtarm, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Det är ett av TV4:s mest populära program.

Men inför nya säsongen skruvar kanalen på succékonceptet ”Så mycket bättre” och slopar duettformatet i det sista avsnittet för att i stället ersätta det med ett hyllningsprogram.
I hyllningsavsnittet gör de medverkande artisterna tolkningar av en utvald artists låtskatt.

– Programmet ska berätta om någon artist som inte längre finns med oss. Duettavsnittet hade inte riktigt någon usp, det kändes lite som en blindtarm. Om man skulle ändra något med programmet så var det just det avsnittet, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”.

Freddies ande genomsyrar programmet

Den nya säsongen börjar rulla i TV4 i oktober. Årets medverkande består av Danny Saucedo, Little Jinder, Magnus Carlson, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Tommy Nilsson. Och så Freddie Wadling.

Artisten som skulle varit en del av årets säsong avled plötsligt i början av juni, bara en vecka innan programmet skulle spelas in. Freddies kväll blir därför också till ett hyllningprogram. Dessutom kommer hans egna tolkningar att spelas upp till livemusik under säsongen. Enligt Martin Nygren vilade Freddie Wadlings ande över hela inspelningen.

–  Årets gäng fann varandra så otroligt snabbt. Jag vet faktiskt inte om jag varit med om det tidigare. Det kan ha att göra med det här tråkiga som hände med Freddie precis veckan innan, säger han. 

”En fantastisk upplevelse”

Den andra artisten som kommer att hyllas i årets ”Så mycket bättre” är Ted Gärdestad.

– Titellåten till programmet är ju skriven av Ted och hans bror Kenneth. De känns som urmodern till det här programmet så det föll sig rätt naturligt, säger Martin Nygren.

Kenneth Gärdestad satt med under middagen på Gotland och lyssnade till artisternas tolkningar. 

– Det här var sommarens höjdpunkt. Det var en fantastisk upplevelse av en plats och låttolkningar av underbara artister, säger Kenneth. 

Även om det är Ted Gärdestad som officiellt hyllas under kvällen kan Kenneth ta åt sig en stor del av äran för de folkkära låtarna. Han har nämligen skrivit alla låttexterna.
Lika mycket som Kenneth själv njöt av kvällen är han övertygad om att hans bror hade uppskattat den.

– Han hade älskat det här. Om det var någonting som han blev så oerhört glad över så var det när andra spelade vår musik. Det var tecken på att vi hade lyckats, säger Kenneth Gärdestad.

ARTIKELN HANDLAR OM