Elisa's segrade i Dansbandskampen

Foto: Överlycklig.
TV

Elisa's är bandet som i kväll vann finalen av årets ”Dansbandskampen”

– Det här är slutet på en väldigt bra saga, säger sångaren Elisa Lindström till Nöjesbladet.

Foto: Deutgen och Björkman.

Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman var särskilt inbjuden till årets final av ”Dansbandskampen”. Schlagergeneralens uppgift var att tillsammans med dansbandsprofessorn Thomas Deutgen kommentera finalbandens uppträdanden.

När finalen startade stod det mellan Elisa's, Willez och CC&Lee.

Specialskriven låt

När finalisterna spelat två låtar, en som Deutgen valt åt dem och en som de valt själva, stod det klart att killarna i Willez skulle få duellera mot Elisa's. De två banden hade gått vidare till den andra omröstningen och fick sjunga vinnarlåten ”För det här är bara början”, specialskriven av Lasse Holm.

– Ska jag stå ut fyra timmar på ett dansgolv måste det vara väldigt dansbart och väldigt bra, därför vinner Elisa's, sade Björkman om utgången av finalen.

Även Deutgen tippade att Mariestadsbandet skulle ta hem det:

– Ett band spelar med hjärtat och gör det för publiken, fast de knappt ens har varit ute och mött publiken. De gör det med en formkurva som bara går uppåt, Elisa's vinner.

”Det brast för mig”

Och när programledaren Christine Meltzer meddelade resultatet från tittarrösterna visade det sig att ett band fått hela 61,3 procent av rösterna – Elisa's.

– Jaaaa!, utropade den överlyckliga sångaren Elisa Lindström, som tillsammans med sitt band fick spela vinnarlåten ännu en gång.

– Nu dansar vi, ropade hon till publiken.

Bandets gitarrist Markus Frykén blev tagen av segern.

– Det bara brast för mig.

– Det här är slutet på en väldigt bra saga, säger Elisa.