TV

”De sa att jag förstörde produktionen”

Av: 

Mikael Delin

TV

Elisabet Höglund om att lämna "Förkväll"

Elisabet Höglund kommer inte att fortsätta i ”Förkväll”.

På TV4 säger man att hon har tagit en timeout men själv säger Elisabet Höglund att hon fick sparken.

– Det är skitsnack, det är ingen timeout, säger Elisabet Höglund till Nöjesbladet.

Elisabet Höglund säger att det inte är tal om en time out från ”Förkväll”: ”Skitsnack” säger programledaren.

Foto: Foto: MAGNUS WENNMAN

Efter gårdagens sändning av ”Förkväll” blev Elisabet Höglund plötsligt kallad till ett möte. Hon fick sätta sig ned med programmets exekutiva producent Ebba Adielsson för att diskutera sin plats i programmet som hon leder tillsammans med Yvonne Ryding och Carin da Silva.

– Ebba sa att vi inte kunde ha det såhär. Att jag förstörde produktionen och för de andra programledarna, säger Elisabet Höglund. Producenten tyckte att Elisabet Höglund skulle ta en paus under några veckor.

”De ville föryngra”

Enligt Elisabet Höglund var upptakten till mötet att hon under en lång tid varit kritisk mot hur ”Förkväll” utvecklats. Hon tycker att programmet inte haft tillräckligt hög journalistisk nivå och att Carin da Silva fått mycket mer utrymme än de andra två programledarna.

– De ville föryngra programmet och då är det klart att de lyfter fram en ung programledare. Jag ska bara göra en halv intervju och sen helst inte synas mer.

Men Elisabet Höglund hade inga planer på att hoppa av programmet mitt i säsongen utan ville vänta tills hennes kontrakt går ut i juni. Därför kom gårdagens besked som en chock. Elisabet Höglund kände att hon inte hade något annat val än att lämna programmet.

– Om man får en timeout med argumentet att man förstör för hela produktionen, hur ska jag då kunna fortsätta? Det går inte att komma tillbaka efter det här.

TV4: Bara timeout

Enligt Elisabet Höglund är pratet om timeout bara ett sätt för TV4 att tvinga henne att själv ta beslutet om att lämna programmet. Programledaren har inte bestämt om hon ska driva ett kontraktsbrottsärende mot sin arbetsgivare vidare eller inte.

– Först måste jag vila och slicka mina sår.

Ebba Adielsson är ”Förkvälls” exekutiva producent. När Nöjesbladet pratar med henne säger hon att hon fortfarande ser det som att Elisabet Höglund bara är på en timeout.

– Vi ville ta en paus för att tillsammans diskutera hennes roll. Det var det som vi var överens om på mötet. Det är absolut inte så att hon fått sparken utan det är så hon valt att tolka det.

Vill ni att hon kommer tillbaka till ”Förkväll”?

– Om Elisabet känner att det är kul att jobba med det här programmet och tycker att det är nåt hon kan stå för – då vill vi gärna att hon kommer tillbaka. Men om hon inte känner det måste vi lösa det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert: