De varnar för att ställa upp

avMartin Gustafsson

Deltagarna rasar: I princip så skiter de i hur vi mår och framför allt hur barnen tar det

Foto: ”RUTINERNA HAR INTE FÖLJTS” Martin Synnerud och Hannah Jakobsson hade aldrig ställt upp i ”Ensam mamma söker” om de hade vetat hur det skulle påverka barnen. ”Mycket tid har gått åt till att försöka få barnen att få det bra igen efter alla rutiner som inte följts”, säger Martin Synnerud.

De hoppade på sitt livs äventyr i ”Ensam mamma söker” i TV3.

Nu varnar deltagarna Martin Synnerud och Hannah Jakobsson andra för att ställa upp.

– De skiter i hur vi mår och känner under tiden, säger Martin.

Foto: My Hammar.

Under hela hösten har tittarna kunnat följa Martins, Hannahs och Mys jakt på kärlek i ”Ensam mamma söker” i TV3, och i kväll är det final.

Nu avslöjar två av deltagarna att de är rejält missnöjda med hur produktionen har genomförts. Både Martin och Hannah avråder andra från att ställa upp i programmet.

– Jag kan väl säga att jag aldrig skulle rekommendera någon med barn att vara med i ”Ensam mamma söker” om man tänker på sina barn, säger Hannah Jakobsson, 29, med döttrarna Juvina, 8, och Angelie, 4.

Dåligt planerat

Enligt dem har produktionen inte alls tagit någon hänsyn vare sig till föräldrar eller barn.

– I princip så skiter de i hur vi mår och känner under tiden, och framför allt hur barnen tar det här. Man har nästan dåligt samvete för att man tänkt på sig själv och ville hitta någon att leva med. Hade jag vetat att barnen skulle drabbas så här mycket så hade jag inte gjort det här, säger Martin Synnerud, 32, som har sönerna Rasmus, 7, och Love, 5.

Enligt honom har planeringen varit dålig, tempot högt och barnens rutiner har över huvud taget inte hållits.

– Mycket tid nu har gått åt till att försöka få barnen att få det bra igen efter alla rutiner som inte har följts. Det är mycket tid som gått åt till att trösta dem, säger han.

Hur har inspelningarna påverkat dem?

– När de inte har sina rutiner som de är vana vid, då har de kort stubin och orkar inte lika länge, säger han.

”Hade varit besviken”

My Hammar, 22, har inte samma uppfattning som de andra. Enligt henne beror det på att hon följdes av ett mer förstående kamerateam.

– De andra har ju berättat för mig om att barnen fått vara upp sent, inga mattider och att det bara varit väldigt slarvigt allting. Hade jag haft det så hade jag också varit besviken på produktionen, säger hon.

Max Lagerbäck, presschef på TV3, känner inte igen den bild som Martin och Hannah ger.

– De är väldigt väl underrättade om hur inspelningarna ser ut. Jag vet att det i Hannahs fall, vid ett tillfälle, drog över och då hade hon sin mamma på plats. Det tas en enorm hänsyn till att de är föräldrar och att de har barn, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM