Vann ”Biggest loser” – förlorade vinsten

avTorbjörn Ek

TV

Lyckan blev smal för ”Biggest loser”-vinnaren

1 av 5 | Foto: STEFAN JERREVÅNG

”Biggest loser”-pengarna går till kronofogden.

Han gick ner 62,6 kilo i tv och vann 250 000 kronor.  Nu går hela Robert Sanders vinstsumma till att betala av gamla skulder.

– Nu när jag vann känns det bra att pengarna kan gå till att jag gör rätt för mig, säger han.

Han gick ner 62,6 kilo och vann 250 000 kronor i ”Biggest looser” på TV7. För vinstpengarna skulle Robert Sander, 32, bjuda sina medtävlare på en resa.

Men pengarna kommer i stället att gå till kronofogden.

När skatten på vinstsumman är betald återstår omkring 175 000 kronor. Och hos kronofogden har Robert Sander skulder på totalt 174 312 kronor.

– Det är bara skönt att bli av med det och kunna få en nystart. Det här är ett sätt att kunna avsluta det tidigare livet, både det överviktiga livet och även skulderna, säger Robert Sander.

När skulderna har betalats återstår 688 kronor av vinstsumman.

– Det räcker till en festmiddag. Nej, skämt åsido. Jag har gjort en bedrift när jag vann och det här det mest vettiga sättet att kunna avsluta mitt gamla kapitel och få en fräsch start, säger Sander.

Dömdes för bedrägeri

Hos kronofogden ligger en mindre skatteskuld, men framför allt rör det sig om skadestånd som Sander dömdes att betala när han 2009 också dömdes till fängelse för bedrägeri.

– Jag och två kompisar hade en affärsidé, men inte kunskapen om hur man driver företag. Det gled oss väldigt fort ur händerna och det blev för stort för snabbt innan vi förstod allvaret i vad vi höll på med. I efterhand är jag jätteglad över att det gick åt skogen. Det är en del av mitt tidigare liv och något jag skäms för.

Hur känns det att hela vinstsumman går till att betala dina skulder?

– Jag tävlade aldrig i ”Biggest loser” för pengarna utan för att jag behövde en nystart. Nu när jag vann känns det bra att pengarna kan gå till att jag gör rätt för mig. Jag har sonat mitt straff och nu kan jag också betala det jag är skyldig. Och jag hoppas att inte det här svärtar ner det jag åstadkommit i ”Biggest loser” utan att jag kan fortsätta att inspirera folk, säger Robert Sander.

SÅ GICK DET SEN: För alla årets deltagare efter inspelningarna

Missa inga nyheter om tv-program – följ Nöjesbladet på Facebook!

ARTIKELN HANDLAR OM